Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Oefening!

Hoera, het seizoen is weer begonnen. Ja welk seizoen dan……. Voor ondergetekende is er maar één seizoen. Zal men wel zeggen, die mist een boel, maar dat valt hard mee, want de rest zijn, laten we het maar perioden noemen. Zo heb je de lente periode, de zomer periode en daarna, goed geraden, het ijshockeyseizoen. Ik heb het al eerder gezegd, mijn gebrek is ijshockeygek. En naar mate ik ouder word, wordt het er niet anders op. En dat terwijl men zegt dat wijsheid met de jaren komt, hoewel, dan heeft men het vast niet over ijshockey, want die belangrijke wijsheid had ik als kind te pakken, alleen kijken hoor.

Nu had ik al even ijs geroken toen het ijs in ‘aanbouw’ was, maar dit is toch echter. Heerlijk weer op de tribune zitten en in de huidige periode dermate afstandelijk dat er niet met de ellebogen gewerkt kan worden. Ach en zo kun je altijd wel iets positiefs vinden in deze droeve tijd.

Waar ik op zat te hopen was een vriendschappelijke wedstrijd en ten langen leste kon ik mij toch verheugen, een oefenwedstrijd kwam er tevoorschijn en wel op zaterdag 26 september 2020 om half negen in Kardinge. GIJS HEPRO zou de krachten meten met de UNIS Flyers Heerenveen en gewoon om te oefenen. Tenminste dat was de bedoeling, want Heerenveen meldde zich af. Dus die tegenstanders waren er niet. Echter het ijs werd heus benut en wel door een partijtje van GIJS1 tegen GIJS2, alzo toch een oefenwedstrijd. Die tweetjes moeten we niet onderschatten want er zitten wat ex Gijs eentjes bij. Niets hield mij tegen om dat te gaan bekijken.

Niet zoveel publiek als wij gewend waren. En toen maar afwachten hoe de uitslag ging luiden, enfin nog even een hintje weliswaar achteraf……voor de spelers: hij vaart op één kompas, oftewel, hij gaat recht op zijn doel af, het doel van de tegenpartij ter voorkoming van misverstanden. En in het GIJS1 doel vonden wij Bo Ossewaarde en bij GIJS2 Tom Korte. Als ik het goed heb hoor, want er was totaal geen ‘aankleding’, de klok werkte niet, één scheidsrechter, de officialbank was dicht, kortom er werd veel aan de fantasie van de kijkers overgelaten. Oh ja en de strafbank ook, dus daar moest waar nodig wat geïmproviseerd worden.

En nu noem ik vanaf heden GIJS1 de rooien en GIJS2 de zwarten.

De eerste periode, een schot op het rode doel gehouden en even later idem op het zwarte. Aha, maar toen scoorde rood 1-0, maker vraagteken. Ook zwart had een kans, maar mis en nog eens niet gelukt. Over en weer werd er wat geschoten en gered. Aangezien de klok niet werkte viel het op dat de eerste periode wat langer dan gebruikelijk duurde, m.i. een half uur. Enfin het werd pauze, op gevoel een kwartier zoals gebruikelijk.

Aha, de tweede periode. Aan beide zijden wat kansen. Verder dan de lat kwam het aanvankelijk niet. Maar toch wist rood de stand op 2-0 te krijgen. Wie de schieter was? Al sla je me dood. Oei kreeg me daar een speler even later de puck in het gezicht, althans zo interpreteerde ik het vanaf mijn plekkie. Verder ging het weer van de ene naar de andere kant, wat vallen en opstaan, het doel der zwarten ging effe tippelen en zo ging het spel maar door, wat rommelig dat wel.

Tja en dan moet ik een bekentenis doen. In de tweede pauze natuurlijk weer naar buiten en snel een peukie doen, maar wel in de stromende regen, plensregen mag ik wel zeggen. Verkeerde jasje aan, niet bestand daar tegen dus in de kortste keren zeik nat tot op het bot zo ongeveer. En met een vaag begin van een verkoudheidje gedroeg ik mij lafhartig maar mogelijk wel verstandig, ik ben afgereisd naar huis teneinde mij van natte troep te ontdoen en vervanging aan te trekken hoor. En nu het goede bericht, vanochtend bleek ik niet verkouden. Maar hoe de wedstrijd is afgelopen blijft voor mij een raadsel. Maar goed dat de jongens weer ijs onder de schaatsen hadden.

Hoe je het ook bekijkt, wat baart kunst? Juist goed geraden ‘oefening’!

Doornbos

Website: www.doornbus.nl Lees meer...

IDNO > webdesign

Website: www.idno.nl Lees meer...

Gjaltema

Website: www.gjaltema.eu Lees meer...

Raadsma

website: www.raadsma.nl Lees meer...

Dak Montage Noord

website: www.dakmontagenoord.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10