Wedstrijden & uitslagen: 1e div | 3e div | 5e div (black) | 5e div | U19 | U14 | U12 | Vrouwen

Een zware bevalling…..

Daar had ik mij natuurlijk weer mateloos op verheugd, de wedstrijd van zondag 17 februari 2019 van GIJS Groningen tegen Hijs Hokij Den Haag in het Haagje nota bene. En daar ik in dat Haagje geboren en getogen ben, is het toch altijd weer leuk aldaar ijs te ruiken. Uiteraard ben ik helemaal bekeerd en juich voor GIJS, maar dat moeten de Hagenaartjes en Hageneesjes mij maar vergeven. Vanwege die Haagse achtergrond ken ik natuurlijk nog wel wat bewoners aldaar en met name oud schoolgenoten en een lieve buurvrouw, toen een meisje trouwens.

Maar eerst met de bus uit Groningen weg. Nog steeds niet de vertrouwde Harm achter het stuur, maar we kwamen er goed hoor. Maar even tussen twee haakjes, kom maar gauw weer terug Harm, we missen je best.

Natuurlijk zeer ruim op tijd aangekomen stond voor mij al een ´taxi´ klaar. Met een oud klasgenoot gezellig koffie gedronken en flink bijgepraat. De koek was nog niet op, want mijn voormalige buurmeisje, nu een echte dame natuurlijk, kwam met haar dochter kijken. Of ik ook voor supporters zorg! Over supporters gesproken, een hand vol uit het hoge noorden, waaronder de trommelaar. Dus aanmoediging was er wel.

Tijdig zaten wij op de tribune, echter de wedstrijd voor de onze liep behoorlijk uit en zo begon Gijs – Hijs ruim een half uur later. Tja, overmacht natuurlijk.

OK, dan ter zake, Tom Korte verdedigde het Groningse doel.

In de eerste periode aanvankelijk de goede kant op en haha, niet aardig maar toch haha, kreeg Hijs al snel een forse straf. Niet dat er iets mee gedaan werd hoor. Sterker nog, ook GIJS kreeg straf, ze konden niet tellen. Tom redde zich er goed uit, niet een keer maar een paar keer. Oei, kwam Tom effe uit zijn doel en niet op tijd terug, maar de puck erin telde niet of hij zat er niet helemaal in, weet ik veel. En hoe het precies zat, kon ik niet achterhalen, maar zolang het geen schade oplevert, zal het mij een salamiworst wezen. Hijs kreeg weer straffen, maar…….. ja het bekende verhaal ‘PP wat doe je er mee’ niks dus. GIJS had leuke kansen, maar de Haagse goalie was te bijdehand. Tot 16 seconden voor het einde der periode! Senna Miller schoot GIJS naar de 0-1, assist Danny Kerstholt.

Een beetje bijgekomen van de spanning zette ik mij weer op een stoeltje voor de tweede periode. Tom redde al snel. Kreeg me daar al gauw een Gijsie straf, maar dat bleef schadevrij. Een jongeman van Hijs kreeg een forse straf, ja hij ‘abusede’ ook nog, en daar maakte Romeo Stroosma dankbaar gebruik van, PP 0-2, met behulp van Fenno Mulder en Rodney Kuiper. Tom weer aan het redden. De kansen vlogen om de oren der Gijsies. Hijs ruilde hun goalie in voor een andere, ze waren zeker geschrokken. Schoten op het goede doel troffen geen doel. Wel vloog een Gijsie erin, maar dat telt niet. Tom kon ook niet stil zitten, en kon niet voorkomen dat het 1-2 werd. Kansen en reddingen en we snelden naar de tweede pauze.

Ter aanmoediging fluisterde ik de spelers toe: ‘en nou er tegenaan heren’. Kortom we begonnen aan de laatste lootjes, dus de derde periode. Tom kon weer flink aan het werk, Hijs legde er een schepje bovenop. Een straf voor Groningen liep goed af. Schoten op het goede doel mochten niet goed aankomen of gehouden door hun keepmans. Nee hè………. Ja hoor, het werd 2-2. Tom kon weer verder met redden, het doel ging af en toe eens tippelen. Een straf voor Gijs liep goed af. Wat heen en weer gedoe, kansen en enge momenten. Toen een time oud voor Groningen. In de laatste minuut nog een straf voor GIJS. Wij achtten het meer een ‘botsing’, maar ja wie zijn wij……….

En dus verlenging, want 2-2 kan natuurlijk niet. Joop Uchtman wist er wel raad mee en scoorde 2-3 in zijn uppie. En daarmee was de strijd beslist.

En ik maar denken dat GIJS nu drie punten op de naam zou krijgen, maar bleek dat niet te werken vertelde een kenner mij in de bus. Eerst was het 2-2, da’s één punt voor ieder. En toen volgde in de verlenging nog een punt voor GIJS, dus 1-2 voor GIJS. Er blijken niet meer dan drie punten totaal in de aanbieding. Al met al, het was een zware bevalling!

Robert Mode

website: Robert Mode Read More

Bennergroep

Website: www.bennergroep.nl Read More

Triumph Groningen

website: Triumph Motorcycles Gr. Read More

Radio nl

Website: www.radionl.nl Read More

New Nexus

Website: https://newnexus.nl/ Read More

Joy radio

Website: www.joyradio.nl Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8