Wedstrijden & uitslagen: 1e div | 3e div | 5e div (black) | 5e div | U19 | U14 | U12 | Vrouwen

Een sinecure …..?

Wat een chique woord hè! Misschien leg ik het nog wel effe uit, maar dan moet je echt eerst verder lezen. Wat een rot streek hè! Zo win ik lezers en lezeressen moet je maar denken.

Wat stond er op het programma op vrijdag 14 december 2018? Een bustochtje naar Zoetermeer alwaar GIJS Groningen zich moest presenteren bij de Panters ter plekke. Maar eerst het reisje natuurlijk. Dit keer niet onze vertrouwde Harm achter het stuur, maar voorin zaten nu twee Jackoppen, waarvan de chauffeur het met de ´k´ deed en onze voorzitter met de ´c´, als ik het goed heb begrepen. Hij, met de ‘k’ dus, bracht ons na een flinke rit, met op het laatst toch nog iets wat je file kon noemen, veilig in het Zoetermeerse. Onderweg dolle pret natuurlijk. Er waren een paar supporters mee die de voorste plekken bezetten. Nu heb ik altijd mijn boekje bij de hand teneinde grollen en grappen neer te pennen. Nou, ik had een boek kunnen schrijven! Het peil zakte en zoals gebruikelijk steeg de stemming. Viagra vloog van mond tot mond om maar wat te noemen………. Met veel lachen bereikte de bus het beoogde doel. Nu was het nog de bedoeling dat de spelers hetzelfde deden, al hadden zij een ander doel voor ogen!

Tom Korte bevolkte het Groningse doel.

Laten we bij het begin beginnen, dus de eerste periode. Hoewel daar niet zoveel over te vertellen valt. In eerste instantie gingen de Panters er met de puck vandoor. Foei, fluisterde ik ontzet. Doch even maar en kans, mis. En nog een kans mis. Doch Tom had ook wat te redden. En zo ging het maar door. Pracht kansen, doch zelfs straffen voor de Panters wist niet uit te monden in een doelpunt. Tom had wel werk aan de winkel. PP, wat doe je er mee, leidde al weer niet toch enig voordeel. Dus eindigde deze periode met 0-0. Pauze om bij te komen, want ik begon het een beetje eng te vinden………

De tweede periode bracht eerst een straf voor een Panter, maar……. juist het leverde niets op. Een Gijsie kreeg maar liefst 10 minuten om de oren, dus hoe liep dat af??? Geweldig!!! Want Tim Bartels maakte er SH 0-1 van in zijn dooie eentje. Oei dat kon Danny Kerstholt ook, SH 0-2. Intussen had Tom ook wel wat moeten redden, maar dat redde hij ook. Wij waren het niet altijd met scheids eens als er weer een straf voor GIJS tevoorschijn kwam. Echter zolang het geen schade opleverde, niet zeuren dus. De Panters wisten nog wel een keer te scoren, dus 1-2. Weer een straf voor Groningen en gered door de toeter. Van een ijskoude ijshal, naar de ijskoude buitenlucht om ‘af te koelen’…..

Zo rol je naar de derde periode en voor GIJS nog 12 seconden op de strafbank. Compleet. Oei, het ging net goed, maar ook omgekeerd. Al snel scoorde Joop Uchtman toch zonder assist 1-3. Om gevolgd te worden, overigens na een aantal reddingen van Tom en een schuiver over het ijs van een linesman, werd het 1-4 door Bas Snijder ook in zijn uppie. Tom aan de slag, kans mis, tot Senna Miller de slag te pakken had en 1-5 scoorde met assist van Rodney Kuiper. Wel straf voor de Panters, geen punt voor Groningen. Een Panter maakte er 2-5 van. Een straf voor GIJS liep goed af. De Panters konden niet tellen, dus straf, de Gijsies deden er niets mee. Even vier tegen vier, lekker de ruimte op het ijs. Alles raakte compleet en het spel was over.

Op naar het Groningse, Jakob kroop achter het stuur. De heren raakten op hun praatstoel. Nakaarten over de wedstrijden en wat er nog meer ter sprake kwam. Maar dat vertel ik lekker niet. Oh en ik zag ook nog wat leuke beelden in de verte op zo’n klein kijkbuisje Ik zal er niet verder over uitweiden hihi. We kwamen met een stopje onderweg, weer veilig in ons Groningse. Zeer tevreden, best wel een spannende wedstrijd, niet echt een makkie oftewel een sinecure.

 

Gemeente Groningen

Website: www.groningen.nl Read More

Vloeren kunst

Website: www.vloerenkunst.nl Read More

Martini Business

Website: www.martinibusiness.com Read More

Bakkerij Beukeveld

Website: www.bakkerijbeukeveld.nl Read More

New Nexus

Website: https://newnexus.nl/ Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7