Wedstrijden & uitslagen: GIJS 1 | GIJS 2 | GIJS 4 | GIJS 5 | U19 | U14 | U12 | Vrouwen

Twee vliegen in één klap!

Zo en dan werd het vanzelf zaterdag 12 oktober 2019, zoals ik al aangaf in mijn vorige epistel een wedstrijd in Thialf te Heerenveen van de UNIS Flyers tegen onze eigenste GIJS Groningen 1 jongens en met helder zicht. Eigen vervoer, want het is het bekende kippen eindje immers. Ik heb dringend gevraagd om wat minder regen dan op vrijdag jl., aan wie, geen idee. En dat was in ieder geval redelijk gelukt, slechts motregen enzo. Ik ging er trouwens vanuit dat er wel meer Groningse supporters die kant op zouden gaan en ja hoor dat was raak.

Nu had ik nog meer snode plannen voor genoemde zaterdag. Ik had al wel bekeken dat het me niet zou lukken om de dames in Kardinge toe te juichen. Tegen de tijd dat ik daar ter plekke aan zou komen, waren de dames wel ongeveer klaar. Maar 12 oktober had dus nog meer in petto, want GIJS 2 speelde om 20.00 uur en dat ging net wel. Alzo gewapend met een paar broodjes teneinde geen appelflauwte te krijgen van de honger. Trouwens appels had ik niet bij me.  Enfin, het lukte allemaal perfect en gewapend tot de tanden, maak je geen zorgen slechts met pen en papier, nam ik later plaats op onze tribune later om die wedstrijd in ieder geval nog wel mee te pikken.

Kijk en dan heb ik zondagochtend mooi wat te doen, twee verslagen schrijven hihi.

Maar eerst GIJS 1 in Heerenveen. Beide teams hadden de bank vol spelers zitten. Het Groningse doel werd verdedigd door Dylan Tomas Koltai.

We beginnen alweer met de eerste periode. Haha, gelijk een glijpartij voor GIJS. Jaja, ijs is glad ook in Thialf. Per ongeluk was het bijna raak, maar de stick bracht uitkomst. Een malle icing, zoiets van ‘als ik ‘m maar kwijt ben’.  Een straf voor de Flyers en vlak daarop ook een voor GIJS. Om een lang verhaal kort te maken, de straffen vlogen om beider oren. Evenals de prachtige kansen en ook een boel reddingen door beide goalies. En knokken. Hevig overleg en dat duurde en duurde. Hoe dan ook 4 Flyers tegen 5 Gijsies. Weer overleg, kortom er kwam geen einde aan deze periode. Nou ja, na nog wat kansen, reddingen en een straf voor Heerenveen,  wist Bas Snijder PP0-1 te scoren, assist Chris van der Vossen. Pfft effe pauzeren….

De tweede periode begon met een schot op het goede doel, maar de keeper stond in de weg. Nog een mooie kans, mis. Een GIJS plat, weer een pracht kans mis. Wat reddingen en zo ging het afwisselend maar door. Ja, maar liefst 5 reddingen achter elkaar, ga er maar aan staan. Oeps, helaas werd het 1-1. En eindelijk hielp een straf voor de Flyers om Bas Snijder te laten scoren PP1-2, zijn hulp je was Zahir Hup. Nog een Flyer straf en het lukte Bas Snijder nog een keer PP 1-3, en helemaal alleen.

En zo werd het vanzelf de derde periode na een verdiende pauze. GIJS oogstte een paar straffen maar dat liep goed af. Jemig de pemig, waren ze compleet en daar schoot een Flyer 2-3. Een time out voor GIJS volgde, maar zou dat helpen??? Een paar minuten later haalde Heerenveen hun goalie uit het doel met als doel natuurlijk een speler meer en dan lekker scoren. Haha, die vlieger ging niet op…… Tomas Krukovski schoot de puck van grote afstand keurig in het goede lege doel en daarmee eindigde de wedstrijd met een stand van 2-4 in het voordeel van GIJS.

Zo en toen haasje rep je naar Kardinge, immers de bedoeling was:  twee vliegen in een klap!

Decokay oost

Website: www.oost.decokay.nl Read More

Triumph Groningen

website: Triumph Motorcycles Gr. Read More

Bennergroep

Website: www.bennergroep.nl Read More

Herz Autoverhuur

website: Herz Autoverhuur Read More

Accuraat installaties

Website: www.accuraatbv.nl Read More

Bakkerij Beukeveld

Website: www.bakkerijbeukeveld.nl Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7