Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Sapperdeflap

Een weekend zonder ijshockey is voor ondergetekende een onverdiende straf. Nou ja onverdiend is misschien overdreven, maar als ik effe kan ben ik op de tribune. En dat lukt aardig, want ik ben van vooroorlogse kwaliteit, kleurecht, slijtvast en heb een zonnige blik op het leven. Dus zag ik de wedstrijd van ‘onze’ Racoons, de vrouwelijke Gijsies, vrolijk tegemoet op zaterdag 30 december 2017. Een staartje van het jaar 2017 als het ware. In een paar mummen was ik in Kardinge, parkeerde mijn blik chique en begaf mij naar het ijs, erboven bedoel ik natuurlijk. Oh en de dames moesten het opnemen tegen de UNIS Flyers Dames uit Heerenveen. De tribune zat niet vol, maar genoeg om te juichen indien gewenst, zeer gewenst dus. We zouden het zien en beleven.

Soewana de Wilde bevolkte het Groningse doel.

De eerste periode ging gelijk de goede kant op, dat mag ik graag zien. Ook onmiddellijk een mooi schot, gehouden, in de herhaling en idem. Omgekeerd werd de poging van de Flyers ook verhinderd. Helaas duurde het niet lang of het lukte de Flyers wel, 0-1. Het ging een tijdje door met kansen, reddingen. Oh een straf voor een Flyer moest toch een kans bieden. Dat deed ie ook, alleen gevangen en even later weer een mooi schot, zetje aan het doel en noppes. Enfin Heerenveen compleet en maar weer redden voor Soewana, echt door het oog van de naald. Nog wat kansen, nog wat redden en het was pauze. Een korte van 3 minuten, maar we trokken ons toch even terug voor de bekende frisse neus.

En het gevolg was zoals te doen gebruikelijk dat we wat te laat voor de tweede periode op de tribune kwamen. Normaal gesproken ben ik dan gewend dat er inmiddels voor de Gijsies gescoord is, vandaar dat ik nooit wroeging heb, integendeel. Dit keer hielp het niet. Weer straf voor Heerenveen, dus PP wat doe je er mee, nou niks natuurlijk. Even later kreeg GIJS straf, foei! Schot verkeerde kant hoog over gelukkig. En nog een paar reddingen, schadevrij compleet. Nog eens een straf voor een GIJS dame, een redding, een lat en dat telt ook niet. Het liep goed af. Wat mazzel, wat rollebollen. En vreselijk straf GIJS, twee dames zelfs en even later nog een erbij. Wij snapten er niets van en waren het daar unaniem over eens. Pauze om bij te komen.

Tja en toen periode drie. Even drie, toen vier speelsters en tot overmaat van ramp bij de face off gelijk 0-2 door de Friezinnen. Wel compleet natuurlijk, doch een schrale troost. Er volgden een paar prachtige kansen voor GIJS, maar ze kwamen niet langs de keepvrouw der Flyers. Erger nog omgekeerd lukte het hen wel en werd het 0-3. Met een nieuwe PP deden de Gijsies weer niets, wel kansen en schoten. Het alom bekende oog van de naald enz. En zo kachelden we naar het einde der wedstrijd.

Ja, de eindstand bleef dus 0-3 voor de Flyer dames. Onze dames waren niet zo op dreef als we verwacht hadden, gehoopt ook natuurlijk. Een achterbuurman had het over kauwgombal, ik zag het verband niet helemaal, maar wie ben ik behalve kleurecht en slijtvast……..De wedstrijd miste dat nogal vandaar de titel van dit epistel, oh en ik ben liefhebster van Pipo de Clown, sapperdeflap!

 

Doornbos

Website: www.doornbus.nl Lees meer...

XXL Nutrition

website: XXL Nutrition Lees meer...

Accuraat BV.

Website: accuraatbv.nl Lees meer...

IDNO > webdesign

Website: www.idno.nl Lees meer...

Kardinge horeca

Website: www.kardingehoreca.nl Lees meer...

Peter Kuil

website: Peter Kuil Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10