Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Effe schrikken….

Weer een week voorbij en dit weekend mocht beginnen met een thuiswedstrijd. Thuis betekent in dit geval Kardinge en niet mijn aardige stulpje vijf kilometer boven Groningen en slechts tien minuten autokarren naar dat ‘thuis’. Toch heel erg thuis hoor. Het ging om de wedstrijd van GIJS Groningen 1 tegen IJCCL Capitals Leeuwarden 1 en wel op zaterdag 16 december 2017.

Natuurlijk was ik veel te vroeg, want dat thuis trekt dan enorm aan mij. Het weer zat mee, althans op mijn stukkie. Gauw nog even een nieuwe pen gekocht bij de supportersstand, want dat instrument is van groot belang wil ik de gebeurtenissen nauwkeurig kunnen noteren teneinde een verhaaltje te componeren alvorens zondag de tocht naar Nijmegen in die pen zit.

Redelijk wat publiek en ter verhoging van de feestvreugde de trommelaars met hun trommels. Die trommelden er om weg. Onze mascotte deed samen met wat ukkies rondjes over het ijs, hetgeen vertedering wekte. Er gewerd mij een belangrijke mededeling, in de mascotte zat een meisje. Zo, als je dat maar weet.

Oke, we konden beginnen en Tom Korte verdedigde het Groningse doel.

De eerste periode dan maar. Heel even de goede kant op en daarna een aanval op Tom. Niet dat het hielp, een volgende poging liep ook stuk. Potverdriedubbeltjes zijn die Capitals nou mal geworden, Tom kon weer redden. Een paar kansen en omgekeerd door het oog van de naald. Jongens wat is er aan de hand, waar is de pit en strijdlust gebleven????? Vroegen wij ons verschrikt af. Straf voor Leeuwarden hielp ook al niet. Wat vallen en opstaan, kans niet raak, kortom knudde, knudde constateerden wij verschrikt. Tom had wel wat te doen. Nota bene na tien minuten nog geen doelpunt voor GIJS, dat zijn we niet gewend. Zo ging het wat door kansen, reddingen. Straf GIJS en daar maakten de Capitals (mis)gebruik van PP 0-1. Wel compleet natuurlijk en even later weer straf. Dat liep goed af. Capitals konden niet tellen, hun straf leverde niets op. Het zal je maar gebeuren, de pauze in met 0-1 achterstand. Dat zijn we niet gewend.

Goed de tweede periode en de vraag werd gesteld wanneer er nu geijshockeyd zou worden. Tja dat moet je mij niet vragen, ik zat er ook op te wachten. Haha de Capitals konden niet tellen, dus straf en eindelijk werd die benut door Bas Snijder PP1-1, assist Tim Bartels/Fenno Mulder. Ontzet constateerden wij op de tribune dat het kennelijk maar liefst ruim 24 minuten moest duren voor GIJS raak schoot. Maar toen zat de vaart erin. Al snel 2-1 door Dylan Foks, samen met Fenno Mulder en David Bartos. Acht seconden later, echt waar, 3-1 door David Bartos, assist Dylan Foks, Romeo Stroosma. Ze waren kennelijk echt wakker geworden, het werd 4-1 door Daan van Fessem, geholpen door Bas Snijder en Tim Bartels. Nog wat kansen ook voor Leeuwarden, maar dat lukte hen ook niet. Kijk da’s leuk pauzeren.

Het was duidelijk dat de Gijsies er nu helemaal bij waren. Heen en weer en schot goede doel, maar het keepstertje was niet groot maar wel goed wakker. Toch werd het 5-1 door Bas Snijder in zijn uppie en even later na nog een redding van Tom, 6-1 in het goed doel. Patrick Kiezebrink was de maker, geassisteerd door David Bartos en Fenno Mulder. Tom wat aan de bak, liep goed af. De Capitals probeerden het nu met een andere goalie. Niet dat dat hielp want Kenneth Keijzer wist er 7-1 van te maken met hulp van Kevin Kuiper en Danny Kerstholt. Het was duidelijk dat onze heren nu goed op dreef waren. Na een redding van Tom scoorde Bas Snijder 8-1 samen met Daan van Fessem en Tim Bartels. De Capitals wisten Tom een keer te verschalken, 8-2. GIJS kreeg straf maar dat deed de tegenstanders niet goed. Een straf voor de Capitals hielp GIJS wel, PP 9-2 door Danny Kerstholt met assist Chris van der Vossen. Wij stonden op een mooi rond getal, dus 10 voor GIJS en de brave borsten Bas Snijder samen met Kenneth Keijzer maakten er 10-2 van.

Zo binnen is binnen, dus tevreden huiswaarts. Leeuwarden was overigens best pittig bezig, maar ze konden het toch niet redden tegen onze routiniers. Wat niet weg nam dat we hevig ontsteld waren geweest van de uitslag van de eerste periode. Tjongejongejonge, was dat effe schrikken.

Snowlimits

Website: www.snowlimits.nl Lees meer...

Peter Kuil

website: Peter Kuil Lees meer...

Milieudienst

Website: www.milieudienst.nl/ Lees meer...

TSO Fietsen

Website: www.tsofietsen.nl Lees meer...

Fortune coffee

Website: www.fortune.nl Lees meer...

Raadsma

website: www.raadsma.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10