Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Een vol weekend

Natuurlijk kon ik niet thuis blijven zitten als er op zondag 5 november 2017 nog een wedstrijd van GIJS 4 bleek te zijn. Zij mochten het opnemen tegen een mond vol, oftewel de Blue Mountain Gougars IJshockey Hoorn, verder genaamd in dit verhaaltje als Gougars, want anders breek ik een en ander.

Er werd mij dringend verzocht de aanwezige supporters onder de knie te houden. Dat leek mij een zware taak en vroeg dan ook om een kanon ter ondersteuning, die uiteraard niet werd verleend, doch een zweep moest voldoende zijn. Een kleintje had ik wel bij me, want je kunt nooit weten wat ik van mij af moet slaan. Echter het bleek niet nodig, niet alleen brave mensen doch ook slechts een handje vol. En gezien mijn stevige knieën kon ik hen er wel onder houden.

Maar goed, genoeg geleuterd, op naar de wedstrijd. Theo Mertens bevolkte het Groningse doel en ik hoopte van harte dat hij het niet al te druk zou krijgen. Wie wil weten hoe druk, leze verder!

De eerste periode begon met kansen voor GIJS, een valpartij tenslotte is ijs glad en een kans uit duizenden, mis poes. Maar naar de verkeerde kant ging het ook mis gelukkig. Een botsing waarbij een zwart/roodje (GIJS) tegen een blauwtje(Gougar) op liep. Haha, Hoorn kreeg straf en even later een tweede ernaast. Maar PP wat doe je er mee, nou niks dus. Een schot tegen de lat van GIJS, dat gebeurde er, mazzel dus. Hoorn compleet en Theo mocht redden. Eindelijk de goede kant weer op en Joel Altepost wist 1-0 te scoren, assist Diederik de Vink. Een kukelpartij en een Gougar straf. Kansen volop, geen punt. Hoorn compleet en ook voor hen geen punt, wel straf GIJS en daar mocht Theo redden. Over en weer werd er gered. Een pracht kans voor GIJS, maar volgens buuv gedroeg de jongeman zich als een koekenbakker. Enfin drie minuten pauze.

Een straf voor een Gougar was een goed begin. De gasten waren net compleet of zij maakten de stand gelijk 1-1. Drie kansen voor GIJS, nou ja driemaal is scheepsrecht, alleen het zette geen zoden aan de dijk. Maar Gerard Muus vond het eindelijk welletjes en scoorde 2-1, assist John Meiring en Henk Keijzer. Haha, GIJS speelde effe vrijwillig met vier spelers. Spoedig herstel overigens. Afwisselend kansen en enge momenten. Theo redde, wierp de puck van zich en daar werd misbruik van gemaakt, 2-2. De wisseling van de wacht ging vrolijk door evenals straffen hoofdzakelijk voor Hoorn. Een abusede zelfs de scheids, dan zakt je toch alles af. Bij drie tegen drie spelers hadden de heren lekker de ruimte. Maar het werd vier tegen vier en de periode eindigde met vier tegen vijf.

De derde periode was nauwelijks begonnen of ook GIJS was weer op volle sterkte. Helaas kon een Gijsie al snel weer zitten. Maar Hoorn liep niet alleen in een blauwtje, zij liepen er ook een. Ze konden niet tellen en dat kost twee minuten. Een hemelende puck werd vervangen. Alles raakte compleet tot GIJS weer straf kreeg. Echter niets belette Edwin Pijl om SH 3-2 te scoren, assist Jord Kiel. Ook Jord kreeg de smaak te pakken en SH 4-2 met assist Edwin Pijl. Jammer dat de Gougars er 4-3 en 4-4 van maakten. Overigens zat Theo er ook niet werkeloos bij, hij werd flink belaagd. Een Gijsie viel en kreeg ook nog straf, wij waren de kluts kwijt. Enige gerechtigheid dat even later een Gougar ook straf kreeg. Verkeerde kant, alles in het doel behalve de puck. En zo snelden de spelers naar het einde na nog wat kansen, reddingen, net niet, van alles liggen op het ijs en tot slot zes seconden voor het einde een straf voor GIJS en dat deed geen pijn meer.

En zo zat de zondag wedstrijd er ook weer op. Af en toe was het wat rommelig, maar dat komt meer voor. In ieder geval was het ijshockeygewijs een vol weekend.

Accuraat BV.

Website: accuraatbv.nl Lees meer...

Milieudienst

Website: www.milieudienst.nl/ Lees meer...

Excluvin

Website: www.excluvin.nl Lees meer...

Snowlimits

Website: www.snowlimits.nl Lees meer...

Domino’s

Website: www.dominos.nl Lees meer...

Crowd Safety Company

Website: crowdsafetycompany.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10