Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Rommelig kan ook

Hoera, er was weer een wedstrijd op zaterdag 14 oktober 2017 en wel bij GIJS thuis in Kardinge en tegen AHOUD Devils Nijmegen. En dan maar afwachten hoe duivels die Devils zouden zijn. Nu kun je onze Gijsies ook niet uitvlakken, ik zou wel de laatste zijn die daar aan zou beginnen. Gijsies klinkt schattig, maar oh wee als je tegenover hen staat…….. Laat ik nou niet gaan opscheppen.

Kortom, ruim op tijd verliet ik mijn pand, kroop in het blik, startte het geval en was in tien minuten ter plekke. Kroop vervolgens uit het blik, trakteerde mijzelf nog op een peukie. Ja ik geef het toe, ik ben een slecht mens, maar ik moet de spanning toch een beetje kwijt. Ik kan me moeilijk op een passant afreageren!!! Kijk, en van twee slechten kies ik dan de minst slechte. Niet verder vertellen hoor. Gelukkig waren er nog een paar zondaren meer, dat schept een band.

Naar binnen, plekkie opzoeken en boekje open. Om te noteren wat zoal op het ijs gebeurt hè, want ik moet toch een stukkie schrijven! De namen vlogen door de hal, de scheidsen werden genoemd en er was licht. Tom Korte stond in het Groningse doel.

GIJS ging er in de eerste periode gelijk met de puck vandoor, heel even, verkeerde kant, valpartij en Tom kon redden. De toen gepakte face off was verpletterend, de puck werd veroverd door de Devils en gleed gelijk door het Groningse doel in. Ze waren krap anderhalve minuut aan de gang, 0-1. Krijg nou de pip…. Na wat geknoei, in mijn leken ogen hoor, scoorde Daan van Fessem al snel 1-1, assist van Bas Snijder. Pak van mijn oude hart, maar………. hoe verder??? Tja de Devils bleken niet voor de poes, 1-2. Mooie kans, wat gerollebol, lat van het goede doel en enge momenten. Een straf voor de Devils bracht het verlossende schot, PP 2-2, een makertje van Bas Snijder in zijn uppie. Pfffffffffft, maar nu verder heren! Mooie kansen volgden, er werd weer wat gekukeld, verkeerde kant liep goed af want Tom redde, enzo verder. Het verlossende schot in deze periode was van Tim Bartels, geassisteerd door Daan van Fessem, 3-2. En pauze om bij te komen.

De tweede periode begon en ik hield mijn hart vast, want de Devils leken mij te duivels en de tweede periode is niet altijd de beste van onze heren. Tom kon dan ook gelijk redden. De handel keerde naar de andere kant en nog net geen minuut aan de slag bracht 4-2, gescoord door Danny Kerstholt geholpen door Fenno Mulder. Goed twee minuten later 5-2, gemaakt door Tim Bartels en assist Bas Snijder en Daan van Fessem. Ik kwam weer een beetje op adem. Verdere kansen waren niet van de lucht, maar ook Tom werd wel bedreigd. Knokkerij bracht straf voor Nijmegen en PP 6-2 voor Groningen, punt van David Bartos, assist Bas Snijder. Nog nagenietend werd het al 7-2, Joop Uchtman was de maker, geholpen door David Bartos en Dylan Foks. Een botsing, wat heen en weer gedoe en deze periode eindigde met 8-2, door David Bartos samen met Joop Uchtman en Fenno Mulder.

Zo kon de derde periode beginnen en al snel begon het met straffen voor de Devils. Ook Gijs kreeg een straf, maar het liep voor beiden schadevrij af. Een aantal uitstekende kansen, zelfs een om te zoenen, dat ging toch mis. Straf Nijmegen en toen was het raak, PP 9-2 door een schot van Dylan Foks, assist Bas Snijder. Even later een gewone 10-2, gescoorde door Kevin Kuiper, samen met Danny Kerstholt.

Een rits van straffen voor beide partijen, diverse oorzaken zoals bijvoorbeeld een vechtpartij. De banken raakten vol. Maar SH kon ook vond Bas Snijder, dus SH 11-2 samen met Daan van Fessem. Tenslotte deden de Devils ook nog een duit in het zakje, PP potverdriedubbeltjes, 11-3. Nijmegen oogstte nog een straf en daarmee was het gedaan.

Dat werd dus de einduitslag, 11-3. En wat zei ik over tweede perioden?? Dat werd flink gelogenstraft. Overigens weer leuk binnen, deze uitslag, maar het was wel een wat rommelige wedstrijd. Zo zie je maar, rommelig kan ook.

Siblu Meerwijck

Website: www.siblu.nl Lees meer...

Uitvaartverzorging Uil

Website: www.uiluitvaart.nl Lees meer...

Fortune coffee

Website: www.fortune.nl Lees meer...

I.D. Wonen

Website: www.idwonen.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10