Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Op youtube

Pffffft wat een weertje en dan moesten op zaterdag 14 januari 2017 ‘onze’ jongens/heren helemaal naar België. Met andere woorden GIJS Groningen 1 is in de bus gekropen om, vast na een gebruikelijke stop onderweg voor een peukje en een eventuele afwatering, ten slotte te belanden in Herentals alwaar zij om 21.00 uur de strijd gingen opnemen tegen KwadrO HYS Herentals. Ga d’r maar aan staan, nou ik niet! Want de plannen gingen nog veel verder. Na afloop van de wedstrijd zou men in een hotelletje kruipen, figuurlijk hoop ik, om des anderen daags na het stukslaan van enige uren in Deurne de Antwerpse Phantoms te ontmoeten. Maar daarover later. Ik was zodoende niet in levende lijve aanwezig.

Maar eerst dus Herentals, Deurne is een zorg voor morgen. En wie schetste mijn genoegen toen bleek dat een en ander live te volgen was op you tube. Echt waar, ik zag jullie schaatsen jonge heren!!! En in het Groningse doel kon men Jeff Honebeeke vinden.

Je schrikt je toch het heen en weer als er na 33 seconden al gescoord wordt door Herentals, 1-0. Lieve help dat was niet de afspraak, die ik overigens in mijn uppie had gemaakt in de hoop dat de gedachtekracht voldoende zou blijken. Niet dus. Het ging maar liefst bijna zes minuten goed, maar toen ging het mis, 2-0. Gelukkig was Zahir Hup bij de les en redde een minuut later alvast de eer, 2-1. Het leek zo wat minder dramatisch. Wel incasseerde hij wat later een straf en zelfs onze keeper werd beloond met 2 minuten. Doch de Belgjes konden er geen voordeel uit halen, daar wachtten ze nog een paar minuutjes mee, het werd echt 3-1. Weer straf voor GIJS en daar maakten ze misbruik van, 4-1. Nauwelijks bijgekomen van de ellende, 5-1. Nog een stoute Belg en het was pauze.

Op naar de tweede periode nadat ik mij maar een neutje had ingeschonken. Tenslotte moest ik wel een beetje plezier erin blijven houden en zo hield ik de moed. Niet lang overigens, want van het restje straf dat Herentals nog uitzat werd geen gebruik gemaakt, in tegendeel zij scoorden SH, 6-1 en een halve minuut later nog eens SH 7-1. Dan zal je toch alles afzakken………. Ook de moed dus. Nog een straf voor Herentals, PP wat doe je er mee, niks dus. Even later 8-1, ja jongens zo kan ie wel, snauwde ik vanaf mijn bank. Straf Groningen, straf Herentals. Tja, 9-1 en de periode werd besloten met 10-1.

Nou ja, lest best weet men zo treffend te formuleren. Leuk weer een straf voor GIJS, hihi. Je kunt er maar beter om lachen en ik schonk nog een scheutje in. David Bartos was het ook zat en wist de puck in het juiste doel te krijgen geassisteerd door Jeff Honebeeke, da’s een leuke assist, 10-2. De wraak was zoet, voor de Belgen tenminste, 11-2, 12-2. Ho maar zo kan ie wel weer, brulde ik vanaf mijn comfortabele meubilair. Ok, straf Herentals en Groningen, roughing, nou ja dan weet je het wel…… Het werd prijsschieten, 13-2 en 14-2 en het was gedaan.

Nu weet ik zeker dat onze Gijsies reuze hun best hebben gedaan en dat Jeff duizenden pucks gehouden heeft. Maar ja wat wil je tegen nummer één van de A poule. Het hoofd omhoog houden en vandaag, want dat is het inmiddels, de Phantoms een lesje leren! Jullie zijn nu goed ingespeeld, hebben vast lekker geslapen in het hotel en aan de bak dan maar. Ik reken op jullie!!! En hopelijk weer op you tube.

 

 

Quintus Five

Website: www.quintusfive.com Lees meer...

Crowd Safety Company

Website: crowdsafetycompany.nl Lees meer...

Fortune coffee

Website: www.fortune.nl Lees meer...

Triumph Groningen

website: Triumph Motorcycles Gr. Lees meer...

Kringloopwinkel vries

Website: www.kringloopwinkelvries.nl Lees meer...

Snowlimits

Website: www.snowlimits.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10