Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

GIJS HEPRO Groningen 1 ging met de winst strijken!

Het was weer zo ver, maar nu om het echie. De eerste wedstrijd van de competitie voor GIJS1 op zaterdag 9 oktober 2021 in ons eigen Kardinge en wel tegen Hijs Hokij  uit Den Haag. Dus zoals te verwachten, een boel publiek ter aanmoediging. Voor de Hagenaars of Hagenezen, iemand heeft me ooit het verschil uitgelegd, maar ik ben het gans vergeten. Dus weet ik niet wat ik ben. Geboren en getogen in Den Haag, maar of ik nou een ‘naar’ of  een ’nees’ ben, rara politiepet…..  Hoewel getogen, dat is altijd betrekkelijk, sinds 1980 ben ik in het hoge noorden en daar krijgen ze me met geen stok vandaan. Doch door mijn jongste zoon belandde ik vaak in Kardinge, overigens zelfs begonnen in het Stadspark. Zo na deze reclame maar eens serieus met ijshockey aan de slag. Die liefde voor ijshockey had ik al heel vroeg in Den Haag (haha) te pakken. Een oom van mij nam mij wel eens mee naar de oude HOKIJ (in de Houtrusthal)  voor een belangrijke wedstrijd en dat sloeg aan. Om kort te gaan, zo ben ik ijshockeygek geworden. Gelukkig dat mijn jongste zoon die liefde vanaf zijn vijfde jaar met mij deelde.

Kreeg ik toch van een vriendin een oud krantenartikel (2001) waar ik uitgebreid in stond met reclame voor GIJS. Nu kan ik toch niet meer stuk????

Enfin, wij gaan nu over tot het serieuze werk, de wedstrijd kon beginnen. Begeleid door de trommels, die er ook weer waren. De HIJS spelers traden op in lichtblauwe shirts, zo leken ze mij niet zo gevaarlijk. Nee neem dan onze Gijsies, knalrood, dus maak je borst maar nat dacht ik optimistisch.

De eerste periode en ging Den Haag er nota bene gelijk met de puck vandoor, schoot gelukkig mis. Omgekeerd een kans goede doel doch helaas gehouden, want wat zou dat een mooi begin geweest zijn. Enfin, er kwamen meer kansen voor GIJS, maar……. je raadt het al, gehouden of net mis. Ook HIJS liet zich niet onbetuigd, maar wij hadden natuurlijk Matyas Dana in ons doel staan, dus, haha lekker gehouden.. Meer kansen volgden, dat wel. HIJS kreeg een straf, maar er werd geen gebruik van gemaakt door onze jongens. Weer nieuwe kansen, schot op goede doel, gehouden en nog eens. Ook reddingen van de GIJS goalie. Nog een minuut en het was pauze.

Zo beland je vanzelf in de tweede periode. Oeps, nauwelijks begonnen of HIJS scoorde 0-1. Een redding voorkwam meer narigheid. Een speler van HIJS haalde een GIJS jongeman ongeaccepteerd  omver, dus PP doe er wat mee. Niks dus, de keeper van HIJS liet het niet toe. Er volgden meer kansen. HIJS raakte compleet. GIJS mocht redden. Tja en toen kreeg GIJS straf, maar reddingen voorkwamen schade. GIJS compleet. Schoten op goede doel zetten geen zoden aan de dijk. Oh je, en weer straf voor GIJS. Maar SH kan ook vond Björn Haan, dus 1-1 stond op het bord. HIJS probeerde nog wat maar mispoes. Over en weer trouwens kansen en reddingen. Effe een kluwen spelers haha. En op naar de tweede pauze.

Tenslotte de derde periode, het kon nog alle kanten op. Over en weer kansen en reddingen. HIJS oogstte een straf, schadevrij compleet. Weer een straf voor GIJS, de goalie van hen had het druk maar deed zijn werk uitstekend. Straf HIJS werd helaas niet benut. Echter Frankie Hart  wist GIJS op 2-1 te zetten. HIJS schrok zich vast een hoedje, want zij wilden een time out. Dat hielp niet, want GIJS wist door nog een schot van Frankie Hart met assist van Vainius Jankanskas de eindstand op 3-1 voor GIJS te zetten.

Het was best een spannende wedstrijd en wat heerlijk om dan tenslotte met de winst te gaan strijken!

Floris fietsen

Website: www.florisfietsen.nl Lees meer...

Bauhaus

Website: nl.bauhaus/ Lees meer...

Sligro

Website: www.sligro.nl Lees meer...

Novateur

Website: www.novateur.nl Lees meer...

Crowd Safety Company

Website: crowdsafetycompany.nl Lees meer...

Kardinge horeca

Website: www.kardingehoreca.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10