Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

En nogmaals een oefening!

Dat is natuurlijk niet verkeerd. Zolang de competitie nog niet is begonnen is het uiteraard belangrijk dat GIJS wel oefent teneinde beslagen ten eis te komen, oftewel op het ijs. En dat betekende voor zaterdag 2 oktober 2021 opnieuw een wedstrijd van GIJS1 tegen GIJS2. En daarbij waren natuurlijk beide teams gebaat. GIJS1 jongelui waren in het wit, GIJS2 in het zwart. Dus vanaf nu spreek ik van witjes en zwartjes

De tribune was nog zeker niet stampvol, maar er waren wel een aardig aantal supporters om aan te moedigen. Nu was ondergetekende zeer vroeg bleek al snel, want van zes tot zeven was er een training  en ik was al binnen. De wedstrijd begon om zeven uur (in de avond ter verduidelijking).

Wel was het ook qua ‘aankleding’ uiteraard weer wat sober, geen sprekende officials, wel een klok, waarop indien aan de orde ook de nummers van de stouterikken op de strafbank openbaar werden gemaakt en de gemaakte doelpunten.  Echter dus geen omgeroepen doelpunten, wie de ‘daders’ waren bleef wat vaag. Hoewel er op de tribune best suggesties waren. Vanzelfsprekend wel scheidsrechters, drie zelfs, dus dat was al helemaal echt. Kortom, vooruit met de geit, sorry nee met de Gijsies!

De eerste periode dan maar. In het witte doel vonden wij  Matyas Dana, in het zwarte doel vonden wij Tom Korte werd mij verzekerd. Deze laatste kreeg gelijk werk aan de winkel en voorkwam doelpunten voor wit.  Sterker nog na ruim drie minuten scoorde zwart, 0-1, door wie blijft een vraagteken. Wit probeerde ook wat, maar dat lukte niet, zwart bleef redden. Kortom heen en weer. Straf voor wit leverde niets op. Een babbel of time out of een kleine vergadering??? Zou het pauze worden??? Nee dus, men ging gewoon verder met de pot, dus de tweede periode werd er aan geplakt. Zwart redde en jawel, zwart scoorde 0-2. Wit deed pogingen, maar de zwarte keeper bleef redden. Zwart kreeg nog een straf, doch er werd weer gered. Toen werd het toch een echte pauze.

In de derde periode stond Bo Ossewaarde in het witte doel. Beide teams wisten een straf binnen te halen. Het ging heen en weer. Haha, een witje verloor zijn helm, maar niet voor lang. Weer een redding van zwart, de keeper ging plat, ijs moest effe bijgewerkt worden. Driemaal redding zwart, doch het werd toch nog 1-2 en even later 2-2. Zwart oogstte een straf en nog een en nog een. De schoten op het zwarte doel leverden 3-2 op voor wit, gescoord door nr. 29? Ene Bjorn de Haan werd mij ingefluisterd, maar mij ontging dat weer eens.  Schot op het witte doel gehouden. Zwart inmiddels wel compleet. Zwarte doel tippelen, wat rollebollen, schot op witte doel mis. En zo eindigde de wedstrijd.

Weer een mooie oefening gehad voor de GIJS teams om op dreef te komen. En dan op naar 9 oktober, de wedstrijd van GIJS1 tegen Hijs Hokij uit het Haagje om half negen (’s avonds hoor) in ons eigen Kardinge. Dus allemaal komen en flink toejuichen!!!

Triumph Groningen

website: Triumph Motorcycles Gr. Lees meer...

Heavy Crane Operators

Website: www.heavycraneoperators.nl Lees meer...

Warrior

Website: www.warrioreurope.com/ Lees meer...

Peter Kuil

website: Peter Kuil Lees meer...

Radio nl

Website: www.radionl.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10