Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Ze hebben hun best gedaan!

Ja en dan werd het vanzelf zondag 1 maart 2020. Nou en? Word wakker het zonnetje was al op (in mijn lieve dorp tenminste wel), zondagavond speelde GIJS Groningen in het eigen Kardinge tegen de tegenstander van zaterdag in Amsterdam, de Tigers dus, de tweede halve finale wedstrijd. Oh hemeltje het is nu natuurlijk al maandag 2 maart en hebben ze hun borst goed nat gemaakt?  Nu had ik er niet bij geschreven welk team die borst moest nat maken. Nat gaan is natuurlijk ook nog een mogelijkheid, maar dat is naar mijn smaak duidelijk bedoeld voor de tegenstander, maar wie ben ik? Zoals te doen gebruikelijk een bomvolle tribune en die waren er uiteraard allemaal voor dat Amsterdam nat zou gaan. Kortom zet ‘m op witte muizen oftewel Gijsies in dit geval. Maar eerst de vrolijke introductie van maar liefst een heel team kleintjes met zwierige vlaggen. Dus feestelijk zal het zijn!

Het Groningse doel werd verdedigd door Dylan Tomas Koltai.

Om bij het begin te beginnen, de eerste periode. De Tigers gingen er gelijk met de puck vandoor en een redding was het gevolg. Pfffft, flauw hoor van die Tigers…… vonden zij vast niet. Alles heeft twee kanten.  Even later ging het net goed en nog eens. Een Tiger kreeg straf, dus PP doe er wat mee. Nee dus, wel kansen. Tigers compleet, redding. Oei, de puck in de spelersbank van de Tigers, verkeerde doel dus. Verder wel kansen voor GIJS, maar geen punten. De Tigers oogstten wel veel straffen. Kortom er vielen geen punten in de eerste periode.  Pauze en o.a. filosoferen over het feit dat dit beter was dan in Amsterdam, waar in de eerste periode al een achterstand voor GIJS was gecreëerd.

Enfin aan alles komt een einde, dus ook aan een pauze. Op naar de tweede periode. Tjongejonge de Tigers waren wakker, 0-1 na 32 seconden. Wel reddingen en kansen, een Tiger plat, een botsing en na ampel overleg beiden straf. Een record aantal straffen voor GIJS volgde, tja en zodoende PP 0-2 voor de Tigers. Weer straf voor GIJS, er zaten op een gegeven moment zelfs drie lieden te banken. Een GIJS gevloerd, geen fluit, wij waren perplex en weer deden de Tigers wat met PP, 0-3. Nou ja, wel weer vier Gijsies op het ijsvlak. Een redding en weer straf. Fluit, fluit en fluit was niet van de lucht. Reddingen en kansen. En op naar de pauze.

Lest best vroegen wij ons af………kans dat wel, schot niet. Dat schot was voor de Tigers, 0-4. Een redding, weer een fluit, een straf GIJS en wij waren het er niet mee eens. Een goaliewissel voor GIJS, nu nam Jari Nol het doel over. Oei weer straf GIJS en daar maakten de Tigers gebruik (naar mijn smaak misbruik) van PP 0-5. Fluit, fluit fluit, reddingen, kansen. We begrepen niet zoveel van al dat gefluit. Straf GIJS. Het werd nota bene PP 0-6 voor de Tigers. Wel compleet natuurlijk. Weer een straf die de gewone sterveling niet begreep. Op een gegeven moment 3 tegen 3. Maar daarna  zag Tomas Krukovski het licht en 1-6 stond op het bord. Zonder assist trouwens. En straffen, straffen en nog eens straffen, ook wat voor de Tigers. We snelden naar het einde der wedstrijd onder het ‘genot’ van veel gefluit en straffen. Tenslotte wisten de Tigers er PP1-7 van te maken. Wel compleet uiteraard voor de laatste twee minuten.

Toegegeven, Amsterdam was sterker en dat wisten we min of meer wel tevoren. Hoe dan ook  een derde wedstrijd, daar is geen sprake meer van. De strijd is gestreden. En de fluit van de scheids is vast versleten hihi! En onze jongens, ze hebben hun best gedaan!

 

I.D. Wonen

Website: www.idwonen.nl Lees meer...

Van Dekken

Website: www.elektriciengroningen.nl Lees meer...

Accuraat BV.

Website: accuraatbv.nl Lees meer...

Dak Montage Noord

website: www.dakmontagenoord.nl Lees meer...

Sligro

Website: www.sligro.nl Lees meer...

Novateur

Website: www.novateur.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10