Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Opgewekt naar huis!

Ja, daar zat weer een reisje aan te komen. Nou reisje, zeg maar gerust REIS! Op zaterdag 8 februari 2020 diende GIJS Groningen 1 zich te vervoegen op de ijsbaan van Geleen teneinde in het kader van de tussenrondes een wedstrijd te komen spelen tegen de Smoke Eaters Geleen. Aanvang 18uur dus daar is overheen te komen. De andere dag, de 9e februari dus, zouden de Smoke Eaters de reis naar het hoge noorden maken voor de retour wedstrijd in Kardinge, oei maar de weersvoorspellingen gooiden roet in het eten en dat gaat dan ook niet door. Maar first things first (spreek ik toch een leuk mondje over de grens……). Vol spanning zat ik op die heenreis in de bus, tenslotte wilde ik winst zien immers. Het is aandoenlijk dat toch wanneer er zo’n verre tocht op het programma staat, er supporters met eigen vervoer afreizen teneinde onze jongens toe te juichen en te trommelen. Dat is je ware enthousiasme en het voorkwam dat ik in bijna mijn uppie op de tribune zou zitten. Tja de ijshal in Geleen, wat moet ik er van zeggen. Nou ja een ding is zeker, het is geen Kardinge!! En da’s niet zo gek, want Kardinge is zo ongeveer mijn tweede thuis, dus daar kan Geleen natuurlijk niet aan tippen. Vertrek 12.00 uur, bus aanwezig 11.30 uur en dat betekent dat ik nog eerder te vinden ben achter Kardinge. Beter te vroeg dan te laat is mijn devies en dat overdrijf ik nogal eens door idioot vroeg te zijn. En nota bene onze voorzitter Jacob was verhinderd, maar er was toch een Jacob bij de reis aanwezig. Dit keer zat Jacob achter het stuur. Nou ja en uiteraard een stop, nee zelfs twee stops onderweg vanwege het einde van de wereld waar wij heen moesten hihi, meestal vindt men dat van Groningen, maar het kan dus ook andersom.

Nou ja laten we nu eindelijk maar naar ijshockeyen. In het doel stond Dylan Tomas Koltai voor GIJS.

GIJS trok gelijk van leer in de eerste periode. Bijna raak maar net niet, echter na 52 seconden was het wel raak. Tim Bartels scoorde 0-1 voor GIJS, geassisteerd door Kevin Zimbelmann. Omgekeerd een paar reddingen. Doch nog geen drie minuten gaande en het werd 0-2, ditmaal was Mike Groenhof de maker, assist Bauke Renze ten Hoeve en Tim Bartels. Daar maakten de Eaters snel korte metten mee, 1-2. Pffft dat dacht je vond Bas Snijder en in zijn uppie maakte hij er 1-3 van. Potjandozie, scoren die Eaters 2-3. Mooi zo een straf voor Geleen, dus PP, maar wat doe je er mee? Heel sportief wachtte Tim Bartels tot ze compleet waren en zonder assist wist hij 2-4 te scoren. GIJS oogstte nog tweemaal straf.

En dat betekende in de tweede periode starten met twee restjes straf voor GIJS en nog een nieuwe voor GIJS en een Eater. Alles compleet. Wat reddingen en helaas toch raak voor de Eaters, 3-4. Rodney Kuiper maakte er ook nog eens 3-5 van zonder assist. Een redding voor GIJS. Doel Geleen was weer een beetje los geraakt, verholpen. Dat gedoe weerhield Bas Snijder niet om zonder assist 3-6 te laten noteren. Kris Snijder deed ook nog een duit in het zakje oftewel een puck in het goede doel, 3-7. Een fraaie redding van de Groningse goalie. Nog wat straffen over en weer en op naar de pauze.

Tja en dan de derde periode. De Eaters kregen prompt een straf, doch SH wisten ze toch te scoren, 4-7. Er volgden nog kansen voor GIJS die niets opleverden, maar er waren ook wat reddingen. Een straf voor GIJS en daar maakten de Eaters nota bene ook gebruik van en PP 5-7. De wraak zou zoet zijn, want een straf voor de Eaters en Joop Uchtman wist daar wel raad mee PP 5-8, geen assist. Straf voor GIJS en geen schade. Nog een schot op het goede doel, doch slechts de lat was raak. Nog enig oponthoud, de Geleense keeper leek een kapotte helm te hebben. Kennelijk verholpen, want hij nam zijn plaats weer in. Nog was kansen en nog wat reddingen en dat was het dan.

Een wat rommelige wedstrijd leek mij toe, maar ja wie ben ik. Inmiddels waren de weersomstandigheden der mate slecht in het vooruitzicht, dat de Eaters op zondag niet naar het hoge noorden zouden komen. Maar van uitstel komt vast geen afstel. Het werd uiteraard wel weer een latertje, maar met de winst in de pocket, opgewekt naar huis!

 

Staallokaal

Website: www.staallokaal.nl Lees meer...

Bauhaus

Website: nl.bauhaus/ Lees meer...

KS Medical Group

Website: www.ksmg.nl Lees meer...

PerfectSkate

Website: www.perfectskate.nl Lees meer...

Makelaardij Van der Veen

Website: www.makelaarharen.nl Lees meer...

Dak Montage Noord

website: www.dakmontagenoord.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10