Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Winst binnen

Mooi zo, na drie uitwedstrijden is het effe afgelopen met de busreisjes. De heren van GIJS Groningen 1 gingen gewoon thuis spelen op zaterdagavond 25 januari 2020 tegen de Tilburg Trappers. En om te voorkomen dat er misverstanden ontstaan, ze spelen uiteraard in Kardinge. Dus niet bij mij thuis. Dat zou me een grap worden, ik heb niet eens een ijsvloertje, dus dan zou het crossen over het laminaat worden, om de stoelen heen en zonder doel. Dat doet mij denken aan mijn kleindochter in een speciaal geval. Mijn zoon speelde in Heerenveen en schoondochter met kinders waren daar ook aanwezig. Hartstikke gezellig natuurlijk. De baby was uiteraard nog niet zo actief, maar haar zusje van ongeveer 2,5 wel. Zij rende in de kantine om de tafeltjes met stoelen heen en verkondigde dat ze aan het schaatsen was. Zo zie je maar, alles is mogelijk. Nou ja behalve bij mij thuis dus….. Hoewel bij mij thuis kruipt ze achter de piano, dus welke kant het op zal gaan in de toekomst? Damesteam of concertpianiste…….

Maar nogmaals heerlijk, ons eigen Kardinge barstte bijna uit zijn voegen zoveel supporters waren er om aan te moedigen. Eigenlijk is Kardinge mijn tweede thuis, dus eigenlijk toch……….. nou ja je snapt wel. En nu eindelijk ter zake!!!

In het Groningse doel, heel goed geraden Dylan Tomas Koltai.

De eerste periode ging het even de verkeerde kant op, maar een spoedig retour en een schot, helaas gehouden. Nog meer kansen, doch mis en gehouden en ga zo maar door. Haha de puck in de bank. Even later icing dus de verkeerde kant op. Schot, ver over het doel en een schot gehouden. Nou ja, de kansen vlogen om de oren, maar verder dan lat kwam het nog niet. Oeps en toen kreeg GIJS straf en wat denk je, ja de Trappers maakten er (mis)gebruik van PP 0-1. GIJS compleet en we geloofden onze ogen niet, ongeveer een halve minuut later 0-2. Een kans, een missertje. Maar toen raak en 1-2 gescoord door Tim Bartels met assist van Fenno Mulder. Het ging door met kansen en reddingen. GIJS kon niet tellen, dus straf. Liep goed af. Tenslotte maakte Bas Snijder de stand gelijk 2-2, met behulp van Kris Snijder en Joop Uchtman.

Dus het kon alle kanten op in de tweede periode. Een kans, een opstootje, en ja hoor Tomas Krukovski maakte er 3-2 van, assist Tim Bartels. Oh dat vond Patrick Kiezebrink een goed idee en in zijn uppie 4-2. Dat vonden de Trappers niet leuk en 4-3 stond al snel op het bord. Een relletje leverde geen straffen op. Wat rollebollen. Kreeg GIJS straf en daar profiteerden de Trappers van 4-4, toen wel compleet natuurlijk. Alexander Zimbelmann scoorde in zijn eentje 5-4. Daar begonnen de straffen te regenen. Te beginnen met een aantal voor GIJS, de strafbank liep over. Het publiek steigerde en da’s zacht uitgedrukt. Een enkele Trapper mocht ook zitten. Wij waren het niet met scheids eens, dat was duidelijk. Het ging allemaal net goed. Alles compleet. Verder kansen en reddingen. Knokken leverde voor beiden straf op. En in de laatste minuut wist Alexander Zimbelmann er 6-4 van te maken, assist Mike Groenhof.

Maar we waren er nog niet, de derde periode dus. Oh, da’s sneu, 20 minuten voor GIJS. Al gauw straf voor de Trappers en het werd PP7-4 door een schot van Alexander Zimbelmann, met assist van zijn broer Kevin. Een paar schoten goede doel, een paar reddingen en nota bene het werd 7-5 en 7-6. Onze goalie werd min of meer omver gereden, geen straf en wij waren verwonderd. De wraak zou zoet zijn, want Bas Snijder maakte 8-6, assist Mike Groenhof. Nog een redding en een bijna goed. Weer gedoe en beide partijen straf, dus 4 tegen 4. En toen volgde 9-6, een doelpunt van Joop Uchtman, assist Rodney Kuiper. Nog een kans, missertje. Beide partijen straf, beiden schadevrij compleet, nog een redding en een schot, maar te hoog. En dat was het voor deze wedstrijd. Winst binnen!

Tjonge jonge, ik was buiten adem van de spanning zo af en toe. Niet dat ik mee deed, althans niet op het ijs. Hihi, dan zouden ze wat te lachen hebben gehad. We waren het niet altijd met scheidsmans een, maar ja wie zijn wij, scheids heeft altijd gelijk immers. In ieder geval heeft zijn fluit wel te lijden gehad, zielig hè. Maar……….. gelukkig is de winst binnen!

Raadsma

website: www.raadsma.nl Lees meer...

Data.Complete

Website: www.datacomplete.nl Lees meer...

Uitvaartverzorging Uil

Website: www.uiluitvaart.nl Lees meer...

Gjaltema

Website: www.gjaltema.eu Lees meer...

Snowlimits

Website: www.snowlimits.nl Lees meer...

Marne mosterd

Website: www.marnemosterd.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10