Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Kolfje naar mijn hand

Drie keer raden wat ik zondag 19 januari 2020 heb gedaan. Niet zo moeilijk toch? Juist ik zat op de tribune in Kardinge. Plek zat, wel wat anders dan op de avonden dat het eerste team van GIJS speelt. Jammer, want ik weet uit ervaring dat de andere teams ook best de moeite waard zijn om naar te kijken. Nu heb ik natuurlijk wel een extra handicap oftewel gebrek, namelijk ijshockeygek. Gelukkig ben ik niet de enige heb ik wel eens gemerkt.

Dus daar zat ik en zoals ook gebruikelijk had ik weer dezelfde buurvrouw op de tribune. Wij zijn het altijd roerend eens, joelen op hetzelfde moment en met dezelfde yell. Dat schept een  band vind je niet?

Enfin dit keer speelde GIJS Groningen 5 in Kardinge en de gasten waren de spelers van  Alcmaria Flames Alkmaar 1. Met jullie goedkeuring hoop ik, noem ik de gasten verder Flames. Deze Flames hadden een groentje in het doel, althans hij heette Groen van achteren en wij maar hopen dat de praktijk idem was.

In de Groningse doel vonden wij Kevin Krebs.

De eerste periode begon met effe de verkeerde kant op. Toen ging de puck ook nog foetsie, maar er waren op voorraad zat. Na een mooie kans, ging het spel heen en weer. Een redding, een hoogvlieger, de puck dus. Tja het werd toch 0-1, nou ja het is nog maar het begin. Ja dat dachten de Flames niet en maakten er snel 0-2 van. Alvorens het op het bord kwam, hevig overleg. Daarna werd er een schot gehouden en volgden er meer kansen voor GIJS, doch mis poes. Ook reddingen waren niet van de lucht. Weer een fluit, wat gedoe en straf GIJS, twee zelfs. Onze goalie had het druk met redden. Ook waren er leuke kansen, maar geen punten. Schadevrij compleet gelukkig. Een Flame straf en wat deden die stouterds? SH scoren, echt waar 0-3. Nog wat pogingen van GIJS en het werd drie minuten pauze. Nou daar rust je niet echt van uit dacht ik meelevend.

Tjongejonge, heeft GIJS potverdriedubbeltjes, een opstootje en de start was straf voor GIJS. Intussen waren de Flames compleet geraakt. Dus onze goalie kon weer aan het redden. Was nota bene de equipment van een Gijsie niet in orde, dat zullen ze je toch vertellen………nou ja straf dus. Maar dat weerhield Peter Visser niet om er SH 1-3 van te maken, assist Jord Kiel. Even later GIJS compleet. Ralph Heeringa vond dat hij een duit in het zakje moest doen voor GIJS, dus schot en 2-3, een handje geholpen door Antons Prokopenko. Nog een schot op de lat en nog eens lat. Kansen en reddingen. Oh en toen werd het spannend……….. de goalie van GIJS ging strippen. Er ging van alles uit. Nou ja en even later weer aan. Er vlogen nog wat straffen om de diverse oren aan beide kanten. Alvorens het een echte pauze werd scoorden de Flames nog 2-4. En tot slot wat mooie kansen voor  GIJS, maar gehouden helaas.

Haha, de derde periode begon met een mooi schot, ja in de spelersbank. Wij lachen natuurlijk. Schot goede doel gehouden. Omgekeerd ging het mis, 2-5. Vanwege een aanvaring, beide kanten straf en twee minuten later natuurlijk beiden compleet. Weer een redding. Tja en toen weer lat en helaas maakten de Flames ook nog 2-6. Maar Jord Kiel zette 3-6 op het bord zonder assist. De Flames konden niet tellen, dus straf en daar kon Peter Visser wat mee met hulp van Jord Kiel, PP 4-6. Oeps en daar ging  de goalie van GIJS eraf. Dat leverde 5-6 op, schot van Weijer van der Putten, assist Iwan Beukeveld. Ja, en dat empty net was ook een kans voor de Flames, die maakten de eindstand zo op 5-7.

Graag had ongetekende natuurlijk winst voor GIJS gezien, maar de heren hadden goed hun best gedaan en het was best een leuke wedstrijd. Afgezien van het verlies, hun goalie was niet zo groen als ik gehoopt had, en winst zou nog leuker zijn geweest, echter de avond was weer een kolfje naar mijn hand.

 

DUSSELDORP

Website: Dusseldorp BMW Lees meer...

Gemeente Groningen

Website: www.groningen.nl Lees meer...

Bella Ciao Chalets

Website: bellaciaochalets.nl Lees meer...

Quintus Five

Website: www.quintusfive.com Lees meer...

Data.Complete

Website: www.datacomplete.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10