Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Kop op!

Zo werd het zondag 8 december 2019 en er stond weer wat op het programma. Dit keer hoefde ik niet zelf achter het stuur, nou ja een klein eindje van Adorp naar de achterkant van Kardinge. Pak ‘m beet zo’n tien minuten met de auto. Maar daar stond dan ook de bus gereed voor de rit naar het westen, een beetje zuidwesten trouwens, naar Den Haag. GIJS Groningen 1 diende het op te nemen  tegen Hijs Hokij Den Haag. Een stop om de trainer/coach in te laden in Assen en in Staphorst werd het aantal spelers wat uitgebreid. Natuurlijk zat onze eigen Harm achter het busstuur en hoewel het weer niet echt mee werkte, kwamen we veilig in het Haagje aan. Tja, regen, regen, wind, maar wat doe je er mee, het leek soms wel power play.  

Ter verduidelijking ondergetekende is een geboren Haagse, en of ik dan een Hagenees dan wel een Hagenaar ben, ik zou het niet weten. Maar daarom niet getreurd, altijd leuk als GIJS daar moet spelen, want dan is mijn ’oude’ buurmeisje er ook om te kijken. Tussen twee haakjes, veel jonger dan ik hoor, heb haar op de arm gehad toen ze baby was. Enfin zo kun je nog eens bij praten enzo.

Overigens was de bustocht iets later gepland dan gebruikelijk en dat betekende natuurlijk dat onze jongens wat minder tijd hadden voor de omschakeling. De wedstrijd begon trouwens ook iets later, slechts een kwartiertje. En nota bene weinig lieden op de tribune. Wel waren er nog wat Groningers met eigen vervoer. Kijk die hebben er wat voor over.

In het Groningse doel vonden wij weer Dylan Tomas Koltai.

De eerste periode begon met wat kansen voor GIJS en zelfs een schot, doch helaas gehouden.  Anderzijds een redding van onze goalie. Toch duurde het niet lang of Hijs schoot raak, jakkes, 1-0, en dat na goed vier minuten. Weer een redding en weer een schot goede doel gehouden. Oeps en toen kreeg GIJS straf, doch dat liep goed af. Wat minder goed afliep was 2-0 voor Hijs, na enkele reddingen. Hierna nog een paar reddingen, een kans maar mis. En toen hoera 2-1 geschoten door Tomas Krukovski met assist van Max Groeninga. Het kon weer alle kanten op. Zowel GIJS als Hijs scoorde nog een straf en het was pauze om op adem te komen.

Een kans voor GIJS, mis en omgekeerd een redding, zo begon de tweede periode. Hijs oogstte een straf en ja echt waar PP wat doe je er mee? Mike Groenhof wist er raad mee PP 2-2, met als hulp Chris van der Vossen. Dus Hijs compleet. Een leuk schot van GIJS werd gehouden, omgekeerd wat gered. Helaas icing dus naar de verkeerde kant en dat leverde 3-2 op. Nog niet bekomen van de schrik elf seconden later 4-2. Gelukkig leverde een straf voor GIJS de tegenpartij niets op, maar omgekeerd ook niet. Maar toen maakte Kris Snijder er 4-3 van assist Patrick Kiezebrink en Mike Groenhof. Waarop de Haagse ploeg wraak nam, 5-3. Ben je bedonderd dacht Kevin Zimbelman, dat gaat zomaar niet, dus 5-4, met assist van Tim Bartels en Patrick Kiezebrink. In de laatste seconden kreeg GIJS nog een straf.

Die straf liep goed af in de derde periode en een straf voor Hijs ook helaas. Maar Alexander Zimbelmann wist iets later toch wel de stand gelijk te trekken samen met Mike Groenhof, dus 5-5. Het kon nog alle kanten op. Twee keer straf voor GIJS geen schade. Echter niet kon voorkomen worden dat Hijs er 6-5 van maakte. Oei de goalie van GIJS ging het doel uit en dan slaat de schrik mij om het hart. Time out GIJS, even later time out Hijs. Onze goalie weer terug en niets hielp meer en het was afgelopen.

Het was goed dat ik gezelschap had dat mij figuurlijk overeind hield, want het snikken stond mij nader dan, nou je weet wel. Nog wat nagebabbeld met aanwezige Groningers over de wedstrijd natuurlijk. De conclusie was toch wel dat de afwezige spelers met hun aanwezigheid zeker een andere wending hadden kunnen geven aan dit spektakel. Maar wat doe je er aan? De volgende keer beter en dus kop op!

 

Fortune coffee

Website: www.fortune.nl Lees meer...

Siblu Meerwijck

Website: www.siblu.nl Lees meer...

Excluvin

Website: www.excluvin.nl Lees meer...

XXL Nutrition

website: XXL Nutrition Lees meer...

Het Zinkhuys

website: www.hetzinkhuys.nl Lees meer...

Uitvaartverzorging Uil

Website: www.uiluitvaart.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10