Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Om het echie….

Ja en dan is het eindelijk zover. Het gaat nu om de knikkers. En nu was het dus zaterdag 28 september 2019. Het speelde zich af in ons eigen Kardinge. ‘Het’ is de wedstrijd van GIJS Groningen 1 tegen Hijs Hokij Den Haag. Die Hageneesjes en/of Hagenaars hadden natuurlijk een flinke reis achter de rug, terwijl de Gijsies monter en uitgerust konden aantreden. Maar ja, het blijft altijd afwachten. Tenslotte, wie ben ik? Zeker niet mammie/vrouwlief die op vrijdagavond kan zeggen ‘en nu pitten jij, je hebt morgen een wedstrijd!!!’ Maar ik heb alle vertrouwen in onze jongens.

Toch weer spannend zo’n eerste keer om het echie. Voor ondergetekende in ieder geval, reikhalzend heb ik er naar uitgekeken. Verlangend naar het ijs, maar dat verlangen was natuurlijk al bevredigd. Want er waren al  een paar oefenwedstrijdjes tegen Leeuwarden, maar dit is toch anders. Het gaat ergens om. Dus drukte ik in gedachten de heren van GIJS op het hart: WINNEN, WINNEN en nog eens WINNEN!

Maar eerst nog effe een ander praatje. De vlammen schoten de lucht in aan de overkant van de tribune. Dat was vast om onze jongens nog meer vuur in te blazen! Bovendien werden eerst nog twee heren in het zonnetje gezet. Tom Korte en Danny Kerstholt, ‘oudgedienden’ van, wat je niet helemaal maar wel bijna mag noemen, het eerste uur. Zij hadden zich uit de wedstrijden teruggetrokken en een dankwoord was zeker op z’n plaats, evenals een mooie ingelijste herinnering.

Zo en dan nu maar aan de slag. In het Groningse doel zagen wij voor de eerste en tweede periode Dylan Tomas Koltai.

De eerste periode en de vlam ging weer in de figuurlijke pan aan de overzijde. Het begon met wat heen en weer. Oei het eerste schot op het Groningse doel, lekker gehouden haha. Mooie kans maar ook dat schot werd gehouden en nog eens en weer. Zou Hijs gevaarlijk worden, vroeg ik mij verschrikt af. Dat leek alles mee te vallen. Een straf voor het Haagje en zo scoorde Chris van der Vossen na ruim drie minuten PP1-0, geassisteerd door Mike Groenhof en Tim Bartels. Nog wat kansen, ook een mooie redding trouwens en zo schaatsten de heren naar het volgende punt. Zahir Hup maakte er 2-0 van, samen met Tomas Krukovski. Een straf voor GIJS, schadevrij compleet. Kris Snijder mikte 3-0 in het goede doel, assist zijn broertje Bas Snijder en Tim Bartels. Wel nog een straf voor GIJS, maar een leuke stand om de pauze in te gaan.

Met een klein restje straf GIJS begon de tweede periode. Mooie kansen door schoten op het goede doel, doch gehouden. Oei bijna mis, maar net niet helemaal. Ook een kans mis poes. Een straf voor Hijs en dat was de kans voor Alexander Zimbelmann om samen met Zahir Hup en Tomas Krukovski PP4-0 te maken. Uiteraard Hijs toen compleet, maar het hield Zahir Hup niet tegen om binnen een halve minuut later er 5-0 van te maken, assist Alexander en Kevin, beiden dus Zimbelmann geheten. Tja en even later redde Hijs de eer, 5-1, maar gun ze ook wat dacht ik niet uit het veld geslagen. Een straf voor GIJS was geen probleem, SH kan ook immers vond Bas Snijder, dus SH6-1 de pauze in.

Voor de laatste periode nam Jari Nol het Groningse doel over. Een straf voor Hijs leverde niets op. Even later liep dat leuker en Bas Snijder maakte er gebruik van,   PP 7-1 met assistentie van  Tim Bartels en Kris Snijder. Dus Hijs compleet, maar geen probleem Zahir Hup scoorde 8-1 samen met Alexander en Kevin Zimbelmann. De periode zette zich voort met straffen voor beide partijen. Wat kansen voor GIJS en toch wist Hijs nog 8-2 op het bord te zetten. Tot mijn stomme verbazing bleek GIJS niet te kunnen tellen, dus volgde tot slot nog een straf voor hen. Doch  het leverde geen schade op.

En zo werd de eindstand dus beeldschoon voor GIJS met 8-2. Ach en gun Hijs ook die twee puntjes, dacht ik sociaal, nou ja min of meer. Hoe dan ook een leuk begin van de competitie. En, zegt men niet ‘een goed begin is het halve werk?’ maar neem dit niet letterlijk svp! Er komt nog een heleboel werk en dat mag van mij ook goed zijn hoor. Zo en dit was dus om het echie!

Peter Kuil

website: Peter Kuil Lees meer...

Floris fietsen

Website: www.florisfietsen.nl Lees meer...

Makelaardij Van der Veen

Website: www.makelaarharen.nl Lees meer...

Van Dekken

Website: www.elektriciengroningen.nl Lees meer...

Kardinge horeca

Website: www.kardingehoreca.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10