Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Niet voor de poes!

Voor alles is een eerste keer! Niet dat GIJS 1 voor het eerst een wedstrijd speelde, welnee dat weet een iegelijk toch wel beter. Hebben we niet al een oefeningetje achter de holle kiezen. Geldt niet voor iedereen natuurlijk, ik bedoel die kiezen absoluut figuurlijk. Oei dat rijmt. Het is uiteraard alom bekend dat GIJS er in Leeuwarden met de winst er vandoor ging. Het venijn zat immers in de staart! En toen maar afwachten hoe het in het eigen Kardinge zou verlopen, de dato 22 september 2019. Dus de OrangeGas Capitals uit Leeuwarden waren bij ons op bezoek. Kijk een voordeel was natuurlijk dat de tribune overladen was met supporters, hetgeen flink aanmoedigen betekende en dat scheelt altijd een slok op een borrel. Ondergetekende was mooi op tijd, want ik wil voor geen prijs het inschaatsen missen. Het is net of ik daar al een uitslag uit kan halen. Wat overigens niet wil zeggen dat ik altijd gelijk had in het verleden.

En dan nota bene een zomerse dag, een zonovergoten hemel. Hemeltje als het ijs maar niet smelt……. dacht ik verschrikt toen ik vroeg in de ochtend ontwaakte. Maar dat viel mee, Kardinge is een flinke koeler bleek maar weer. Hoewel onze tribunes naar mijn smaak nooit erg koud zijn. Ik heb wel mijn jack uitgedaan zelfs, maar dat kan ook van de spanning komen. Enfin, we zullen het zien en lees alsjeblieft wat ik hier onder heb gewrocht.

Oh in het doel stond aanvankelijk Bo Ossewaarde.

Ik bedoelde de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, dàt was dus de eerste keer! De periode begon met de goede kant, maar retour oeps. Maar weer goede kant, kans mis. Omgekeerd een redding van onze Bo. De puck ging hemelen, maar ja dat helpt niet erg. Pffft de Capitals logen er niet om, ook figuurlijk natuurlijk. En mooi schot van GIJS werd gehouden. Anderzijds had Bo wat te doen. Tjongejonge kreeg GIJS straf en warempel nog een erbij. Maar onze goalie was wakker en voorkwam narigheid. Compleet en met volgende straffen voor de Capitals deed GIJS niets. Wel kansen maar dus geen punten. Tja en helaas wisten de gasten de periode te beëindigen met maar liefst 0-1.

Brrrrrrrr met een achterstand om de tweede periode te beginnen. Dylan Tomas Koltai mocht nu het Groningse doel verdedigen. Ook de Capitals hadden zat goalies, dus ook daar een ander smoel in het doel. Nog geen minuut gaande in deze periode en Zahir Hup trok de stand gelijk 1-1, assist Tomas Kruykovski. Er volgden nog meer kansen die overigens geen punten opleverden. Dylan wist flink te redden, want de Capitals gaven niet op. Er volgden wat straffen voor beide partijen, doch op een gegeven moment moest GIJS het met drie spelers doen en dat deden ze. Er trad geen schade op. Ook rollebollen was prijs. Toen kreeg Bas Snijder de geest en scoorde 2-1, assist Romeo Stroosma en Kris Snijder. Dat was plezierig pauzeren.

Het bleef spannend in de derde periode. Nu mocht Jari Nol het Groningse doel verdedigen. En GIJS mocht nog van 11 seconden PP genieten. Helaas werd het goede schot gehouden. Kans op kans, maar mis poes. Haha een Capital kreeg de puck bijna in eigen doel, bijna dus, jammer…. dan hadden we wel gelachen. Er werd weer wat gered. Het doel ging tippelen, de puck hemelen. Een leuk schot gehouden en toen +2!!! En dat bracht 3-1 in het laatje, een punt van Tim Bartels, assist Zahir Hup. Capitals weer vier spelers en later compleet. Effe hoopten we dat het weer raak was, maar nee dus. De puck zocht het weer hoger op. Nog een redding, nog een kans mis. Een opstootje bij het Friese doel, een tippelend doel, een te hoge puck, wij zagen een icing, de scheids niet. En zo werd het einde der wedstrijd bereikt.

Dat betekende dus een leuke overwinning voor GIJS. Natuurlijk was het nog een vriendschappelijk oefenwedstrijdje, maar toch het geeft de burger moed. En waar ik al op attent maakte: GIJS is niet voor de poes!

 

Fortune coffee

Website: www.fortune.nl Lees meer...

Kaap Hoorn

Website: www.kaaphoorn.nu Lees meer...

Floris fietsen

Website: www.florisfietsen.nl Lees meer...

I.D. Wonen

Website: www.idwonen.nl Lees meer...

Novateur

Website: www.novateur.nl Lees meer...

Sligro

Website: www.sligro.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10