Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Op de hielen getrapt

Het einde komt steeds naderbij, van het seizoen 2018-2019 bedoel ik hoor en dan heb ik het over ijshockey en GIJS in het bijzonder. Een verdienstelijk seizoen daar valt niet over te twisten. Eerste plaats veroverd, maar op de hielen gezeten door Eindhoven Kemphanen en dat leverde natuurlijk finale wedstrijden op. Doch helaas werd de eerste wedstrijd tegen die vermaledijde Kemphanen verloren. Maar daarom niet getreurd en fluks het hemdje opgebeurd placht men in mijn jongen jaren (heeeeeeeeeeel lang geleden) te zeggen en dat betekende zoveel als, nog niks aan de hand gewoon doorgaan met volle energie. Nog zo’n mooi spreekwoord: Wie wel spint draagt een breed hemd. Hihi, dus de Gijsies moesten flink spinnen in de bus, gewoon alsof ze katten zijn. En denk erom: kleed de Kemphanen tot op het hemd uit. Enfin,al met al, dit betekende een uitstapje naar het ‘zonnige’ zuiden. Het busje kwam zo…….. dat wil zeggen dat er een chique busje zou rijden en de geijkte spelersbus. Chique kost geld, dus werd ik zoals te doen gebruikelijk in de spelersbus geplaatst. Heerlijk, tussen allemaal jongelui, dat scheelt mij ook jaren! Onze Harm was als supporter mee en als morele steun voor de chauffeur van deze dag. Het was een hele rit, met wat feestelijke aspecten. Een wat langere stop dit keer bij Apeldoorn, want daar kon men nog even wat smikkelen. Een gevulde maag scheelt een slok op een borrel immers en je wordt er niet teut van. Desalniettemin zat ik op eieren………., nou ja moet kunnen. Mijn avond begon eigenlijk best goed, ik ontving een kusje van een supporter der Kemphanen, kan toch niet beter.

Natuurlijk eerst wat inspelen en een Kemphaan probeerde de show te stelen, zoals wij al eerder mochten aanschouwen in ons eigen Kardinge. Oftewel hij oefende de spieren in zijn uppie liggend op het ijs. Inmiddels was de zamboni al in bedrijf en wij vroegen ons af of hij er mogelijk onder terecht zou komen. Dat liep goed af, tijdig kwam hij weer op de benen.

Tom Korte vonden wij weer in het Groningse doel.

De eerste periode ging aanvankelijk de goede kant uit, maar bij het retourtje mocht Tom gelijk redden. Een kans die mislukte en tot onze grote verbijstering, 1-0. Meer kansen voor GIJS, missers. En Tom weer aan het werk, redden en nog eens en weer. Een mooie kans gehouden, flauw hè. Oei straf voor GIJS,maar dat ging goed. En Tom weer redden of zijn leven er vanaf hing. Opnieuw kans gehouden. Straf voor de Kemphanen, PP wat doe je er mee, nou niks dus. Nog een keer gered door de lat en toen ging het mis. De periode eindigde met 2-0 en een straf voor Eindhoven en op naar de pauze.

Logischerwijze volgt de tweede periode en nota bene met een leuke kans. Effe slechts drie Kemphanen op het ijs. De Kemphanen raakten schadevrij compleet. Een GIJS speler werd lelijk ‘gepakt’ en dat bracht straf voor Eindhoven. Heel sportief (haha) gewacht tot ze compleet waren en toen redde Danny Kerstholt in ieder geval de eer, geholpen voor Joop Uchtman en David Bartos, dus 2-1. Eindhoven nam wraak, na een aantal reddingen van Tom, toch 3-1. Nauwelijks bijgekomen van die ellende, 4-1. Kansen en reddingen. Pauze om bij te komen.

Tenslotte de derde periode en dan hoop je lest best. Een straf voor GIJS liep goed af. Een GIJS werd lelijk gevloerd, maar stond gelukkig weer gauw op de benen, schaatsen bedoel ik. Wij verbaasden ons effe dat er voor off side, die wij toch echt constateerden, niet werd gefloten. Nou ja ga verder……. Juist wel kansen geen punten en potverdriedubbeltjes, 5-1. En Tom maar redden wat er te redden viel. Bas Snijder zag het licht, 5-2 geholpen door Danny Kerstholt en Fenno Mulder en dat was PP. Toen waren de Kemphanen uiteraard weer compleet. Even later beide partijen een straf vanwege enige onenigheid op het ijs en dat na hevig overleg. De straffen vlogen verder om de oren vooral voor Eindhoven. Toch zagen zij kans SH de eindstand op 6-2 te brengen.

Tja, leuk was anders, maar de Kemphanen werden kampioen 1e divisie en dat werd effe op het ijs gevierd. Jammer, GIJS heeft lange tijd op de eerste plaats gestaan, weliswaar met de Kemphanen op de hielen. Tenslotte hebben zij GIJS op die hielen getrapt……

CMS Groepsactiviteiten

Website: https://groepsactiviteiten-events.nl/ Lees meer...

Start-impuls

Website: www.start-impuls.nl Lees meer...

Dijkema meubelstoffeerders

Website: www.dijkemameubelstoffeerders.nl Lees meer...

Marne mosterd

Website: www.marnemosterd.nl Lees meer...

Ship2Supply

Website: www.ship2supply.nl Lees meer...

Floris fietsen

Website: www.florisfietsen.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10