Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Afgesproken!

Zo dat kon me een partijtje worden op zaterdag 2 maart 2019 te Kardinge. GIJS Groningen had zich immers geplaatst voor de kwart finales, daar zij op de eerste plaats geëindigd waren in de reguliere competitie. En nummer één mag tegen nummer acht en dat was OrangeGas Capitals Leeuwarden, verder Caps genoemd. Dat klinkt als een makkie, maar denk er niet te makkelijk over lieve jongelui! Je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Maar alle vertrouwen heb ik natuurlijk in onze spelers en aanverwante artikelen. De hele dag liep ik al te ijsberen van de spanning en dat gewoon op straat en in huis, knap hè! Met het enig slecht gevoel liet ik mijn jongeman in zijn uppie de avond doorbrengen en wel in de bench. Dit omdat ik wilde voorkomen dat hij van pure allenigheid zich zou vergrijpen aan meubilair, hoewel vloerbedekking zijn voorkeur heeft en daar ben ik ook niet enthousiast over. Maar ja, hij is tenslotte jong en wil eens wat. Nou ja een tippetje vooraf en achteraf is zijn beloning. Zo wil het toegestroomde publiek natuurlijk ook een beloning en da’s winst voor GIJS. De tribune was afgeladen en de staanplaatsen eveneens. De voorspelling was duizend man/vrouw/kind zou op de voorstelling af komen. Of dat klopte als een zwerende vinger, heb ik niet nageteld! Gelukkig was er een lieve dame die een plekkie voor ondergetekende zou verdedigen.

En wie stond er in het Groningse doel? Goed geraden: Tom Korte. Vooruit met de geit!

Tjongejonge beginnen ze nota bene met de Caps aan de verkeerde kant, maar het ging net goed. Tom kon gelijk wat aan het redden.  Effe de goede kant op, maar daar stond keepmans, oh nee keepvrouws in de weg. Puck hemelen, twee Gijsies kukelen, vallen bedoel ik dus, het zijn geen kippen. Hoewel wij op de tribune wel soms het gevoel hadden dat het even kippen zonder kop waren. Maar zij beterden hun leven. Al kreeg GIJS een straf toebedeeld en Tom een redding pleegde, wist Bas Snijder SH 1-0 te scoren, samen met Tim Bartels en Jasper Huizenga. Een straf voor de Caps werd benut door Patrick Kiezebrink, PP 3-0, assist Tim Bartels en Bas Snijder. Er was wat overleg. Caps straf. Leuke kansen, de Caps compleet. De lol kon niet op, Danny Kerstholt maakte er gewoon 4-0 van, assist Joop Uchtman en David Bartos. Nog een straf voor GIJS en pauze was het signaal.

Nog een restant straf voor GIJS in de tweede periode richtte geen schade aan. Een straf voor de Caps voor hen wel. Fenno Mulder maakte er PP 5-0 van, geholpen door Tim Bartels en Bas Snijder. De fluitist floot met overgave, wat gedoe, wat straf voor GIJS, reddingen van Tom. Weer knokken en een paar Caps op de strafbank en ook een GIJS. Het was opnieuw afwisselend kansen, reddingen van Tom, weer straf GIJS. Dat laatste was geen enkel probleem voor Chris van der Vossen, SH 6-0, geassisteerd door Bas Snijder en Tim Bartels. GIJS raakte weer compleet, nog een schot op het goede doel gehouden en de periode eindigde met straf voor een Caps.

Zo belandden we in de derde periode, nog een straf staande voor de Caps. Leuke kans voor GIJS, maar de puck schoot door als het ware. Tom aan de slag en redde een paar maal. Alvorens het vrucht droeg een paar leuke kansen voor GIJS, maar toen ja toen, echt waar scoorde David Bartos PP 7-0, samen met Fenno Mulder en Dylan Foks. Tom weer even bezig, het doel ging ook nog tippelen. Een flinke straf voor GIJS, schadevrij opgelost. Dat lukte de Caps niet toen ze straf kregen. Bas Snijder profiteerde er van en schoot PP 8-0 in het doel, assist Dylan Foks. Weer onenigheid over en weer, botsing, een schot goede doel maar de fluit was net effe eerder, jammer dan. Dus maar weer straffen aan beide zijden. Geen probleem voor Bas Snijder SH 9-0, geassisteerd door Dylan Foks en Danny Kerstholt. En toen klonk om ons heen ‘wij willen 10!’. En onze Gijsies zijn braaf en luisteren goed en al was er weer een stout Gijsie op het schavot, Bas Snijder draaide er zijn stick niet voor om! Het publiek kreeg zijn/haar 1-0, een SH goal van Bas Snijder, assist Tim Bartels. Nog een schot op het goede doel, raakte geen doel wel het glas.

Dat was me de wedstrijd wel. De fluitist heeft ongeveer zijn fluit versleten, dat wel. Natuurlijk wilde het publiek een overwinning zien en op zich lag het voor de hand. Echter wat ik opmerkte, je weet het nooit met die koe en die haas. Doch onze heren lieten zich van hun goede kant zien  en dat mogen ze vanavond weer maar dan in het hol van de Caps te Leeuwarden. Vooral allemaal komen toejuichen lieve supporters!!!! En s.v.p. weer een ruime overwinning in het laatje, afgesproken!

 

Raadsma

website: www.raadsma.nl Lees meer...

Portenda

Website: www.portenda.nl Lees meer...

Gemeente Groningen

Website: www.groningen.nl Lees meer...

Triumph Groningen

website: Triumph Motorcycles Gr. Lees meer...

Heavy Crane Operators

Website: www.heavycraneoperators.nl Lees meer...

Ship2Supply

Website: www.ship2supply.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10