Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Een versleten fluit…..

Zo en dan zitten we weer met beide benen in januari 2019. Hopelijk heeft iedereen een fijne jaarwisseling gehad. En dan nu maar op naar een mooi en sportief ijshockey jaar. Ondergetekende is vol vertrouwen dat dat gaat lukken. Bovendien was zij blij dat er weer een wedstrijd op het programma stond op zaterdag 5 januari 2019 en wel in Kardinge. GIJS Groningen mocht het opnemen tegen OrangeGas Capitals Leeuwarden. Tja hoe zal ik dat nu eens afkorten in mijn verhaaltje…….. Gasjes is natuurlijk niet zo aardig, orangejes is me te ingewikkeld, dus dan maar gewoon Capitals, of Cappies of Caps. Nou ja, ik zie wel wat er uit mijn pen rolt. Oh nee, uit mijn vingers, tenslotte moet ik met mijn tijd meegaan ook in dit nieuwe jaar. Natuurlijk had ik mijn lieve lezers/lezeressen al het allerbeste toegewenst, nu dan ook nog effe de spelers van ons dierbare GIJS al het goede en ik wenste hen bij voorbaat een leuke overwinning tegen genoemde Friese heren.

Ons Kardinge was afgeladen. Met supporters wel te verstaan. Het feest, daar ging ik dus immers al klakkeloos vanuit, begon zoals te doen gebruikelijk met de parade van een paar jeugdigen die voorzien waren van vlaggen.

Tom Korte bevolkte het Groningse doel. En toen was het zover.

De eerste periode begon al snel met wat rollebollen en met een ´bijna goed´. Iedereen weet vast wel wat ik daar mee bedoel. Ook Tom kon al snel een redding plegen. Weer bijna en even later een forse straf voor een Cap, dus PP en wat doe je er mee? Geen malle moer. Maar daarom niet getreurd, de kansen en reddingen gingen gewoon door. Oei GIJS straf en een minuut later nog een erbij. Pfffft en het liep nog goed af ook. Tom had het wel effe extra druk gehad. Er bleven mooie kansen voorbij komen, maar helaas…. Weer GIJS straf en dat liep niet goed af, de Caps scoorden PP 0-1. En Tom verder maar redden, kansen mis, vreselijke kleurenblindheid ( je weet wel van de shirts) sloeg soms toe en het was pauze.

Onze conclusie was in de pauze dat het wel beter mocht in de tweede periode. Dat vond Bas Snijder kennelijk ook, want na 22 seconden in deze periode maakte hij er in zijn uppie 1-1 van. Tim Bartels deed er een schepje bovenop, 2-1, assist Senna Miller en Dylan Foks. De puck dwaalde wel eens af, in de spelersbank en hemelen. Ai, het werd 2-2. En verder kansen, enge momenten, reddingen van Tom, omgekeerd schoten die gehouden werden, wat straffen over en weer. En zo hobbelden we naar de volgende pauze.

Er stond nog een restje straf voor GIJS toen de derde periode aanving. Dat richtte geen schade aan. Toen de Caps straf kregen was het een ander verhaal, dit keer deden de heren er wel wat mee. Senna Miller scoorde PP 3-2, een hand je geholpen door Tim Bartels en Joop Uchtman. Weer straf voor GIJS, maar ook de Caps waren de klos. Zo hobbelden de heren door met vier tegen vier en toen maakte Danny Kerstholt er samen met Rodney Kuiper 4-2 van. En maar straffen, vooral twee voor de Caps en dat was een eitje voor Bas Snijder, dus met +2 werd het 5-2, assist Danny Kerstholt. Een hele stoute Cap kreeg veel straf. Tot slot nog een straf voor GIJS, maar die 20 seconden maakten niet meer uit.

Na de tweede periode kon het nog alle kanten op, hoewel GIJS als eerste in de competitie stond en daar konden de Caps niet aan tippen. Na wat spanning kwam het allemaal goed gelukkig. De scheids floot wat af in deze wedstrijd, die fluit was na afloop vast een versleten fluit……

 

PerfectSkate

Website: www.perfectskate.nl Lees meer...

Excluvin

Website: www.excluvin.nl Lees meer...

XXL Nutrition

website: XXL Nutrition Lees meer...

Makelaardij Van der Veen

Website: www.makelaarharen.nl Lees meer...

Ship2Supply

Website: www.ship2supply.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10