Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Een … wedstrijd

Natuurlijk zat ik te popelen op zaterdag 20 oktober 2018 om naar Leeuwarden te gaan. Waarom vraagt men zich af? Hihi, naar de bekende weg vragen! IJshockey natuurlijk. GIJS Groningen 1 mocht optreden in de Elfstedenhal in genoemde stad om de strijd aan te gaan met OrangeGasCapitals Leeuwarden. Tjongejonge wat een waffel vol, dus voor mij gewoon Capitals. Dat doet me natuurlijk wel denken aan het NHL niveau……….. maar ik word er niet bang van hoor, ik ken onze Gijsies immers, die nemen hen hopelijk te grazen. Aan mij ligt het niet, ik juich en jubel hen toe en ik was niet de enige, er waren meer Groningse supporters.

Een voorspoedig ritje met een mede moeder/vriendin of vriendin/moeder zo je wilt, dus de lol begon wat vroeger dan de wedstrijd. Dat zou pas 20.00 uur worden. Nu is inschaatsen ook aardig om naar te kijken, maar daar kwam niet van want er waren immers meer Groningse supporters en dan raak je aan de praat enzo, je weet wel.

Tenslotte natuurlijk gezeten op de tribune, van de wedstrijd wilde niemand wat missen..

Tom Korte bevolkte het Groningse doel zoals te doen gebruikelijk en vooruit met de geit!

In de eerste periode werd er gelijk een flink tempo geïntroduceerd en daar hou ik wel van. Heen en weer, weer en heen. Icing schoot geen donder op, maar de goede kant wel. We waren ruim 2 minuten getuige toen het 0-1 werd, een doelpunt van Dylan Foks, geassisteerd door Danny Kerstholt en Rodney Kuiper. Een fractie later maakten de Capitals er 1-1 van. Dat werd afgestraft door een doelpunt van David Bartos in zijn uppie, 1-2. Nog een poging bracht slechts een Gijsie in het goede doel, dat kun je geen punt noemen. Tom redde, er volgden nog wat kansen voor GIJS en toen volgde voor hen een straf. Schadevrij compleet. Wat reddingen, wat kansen. Nog wat straffen, een voor de Capitals en wat later twee tegelijk voor GIJS. Geen probleem hoor SH SH kan ook vond David Bartos met behulp van Danny Kerstholt en Rodney Kuiper en zo eindigde deze periode met 1-3 voor GIJS.

Op naar de tweede periode, die kenmerkte zich o.a. door kansen en reddingen van Tom. Wij zagen op de tribune een overtreding geschieden, natuurlijk door de Capitals, maar scheids zag het niet kennelijk. Verder regende het straffen voor beide partijen. Kansen waren er ook wel voor GIJS. Het werd knokken. Hevig overleg der scheidsen. En wat helemaal een schrik was, onze Tom kreeg 25 minuten en verdween naar de kleedkamer. Wij waren furieus, maar wie zijn wij. Bo Ossewaarde nam het Groningse doel over. En de straffen zetten zich voort… Weer herrie in de tent. Nog een Gijsie oogstte 25 minuten, asjemenou, hij deelde een kopstoot uit en dat mag echt niet. Overleg, overleg en nog eens overleg, en wij maar balen op de tribune. Tenslotte was de periode voorbij en konden we even adem halen.

De derde periode dan maar. Er liep nog een straf voor GIJS, geen bezwaar voor Danny Kerstholt, SH 1-4. GIJS compleet, nog wat schoten op het goede doel, maar gevangen of mis of weet ik veel en ik weet niet veel. Halverwege de periode wist Danny Kerstholt er 1-5 van te maken met assist van Fenno Mulder. Een straf voor de Capitals zette geen zoden aan de dijk. Maar toen barstte GIJS weer los, 1-6 door Dion Kunst, assist Danny Kerstholt en Dylan Foks, 1-7 gecomponeerd door Bauke Renze ten Hoeve, assist Tiuri Bakker. Ach en wat leuk voor de Capitals, 18 seconden voor het einde der wedstrijd maakten zij er 2-7 van. Een Capital verloor nog door een los bandje zijn helm, nou da’s beter dan zijn hoofd.

Tja, wat moet ik er van zeggen, de winst was binnen, maar daar is alles mee gezegd. We konden dus wel opgewekt naar huis. Echter het was een … wedstrijd, ik vind het wat rot om te zeggen, maar drie letters en het begint met een ‘r’ en eindigt op een ‘t’.

 

IDNO > webdesign

Website: www.idno.nl Lees meer...

Dijkema meubelstoffeerders

Website: www.dijkemameubelstoffeerders.nl Lees meer...

Dak Montage Noord

website: www.dakmontagenoord.nl Lees meer...

Gemeente Groningen

Website: www.groningen.nl Lees meer...

Crowd Safety Company

Website: crowdsafetycompany.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10