Tickets en seizoenkaarten: Koop nu uw kaarten

Een goed begin is het halve werk?

Nu had ik de heren dringend verzocht de kop d´r veur te houden, wat in dit geval betekent dat ze dienen te winnen. Ik heb het nu over de wedstrijd van zaterdag 29 september 2018 te Kardinge van GIJS 1 tegen de Zoetermeer Panters die uiteraard uit Zoetermeer kwamen. Opgewonden en verrukt reed ik naar de ijshal, want heerlijk het seizoen is nu echt begonnen en hebberig als ik ben………. Nou ja dat hoef ik niet nogmaals uit de doeken te doen, ik kan wel aan de gang blijven en bovendien jaag ik dan mijn lezers en lezeressen mogelijk dan in de gordijnen, figuurlijk gesproken natuurlijk, met als resultaat dat ze niet meer lezen.

Ik verwachtte en constateerde een volle tribune, er zijn vast meer mensen die blij zijn dat het feest weer begint! Nou ja, feest dat stond nog in de sterren. Het bleef bij goede hoop en een goed plekkie op de tribune. Een meneer voor ons wilde ruim zitten en eigende zich een extra stoel toe hihi, dan kan je nog eens met je armen werken…..

De namen werden voorgelezen op een enigszins muzikale wijze, nou ja moet kunnen.

Tom Korte verdedigde het Groningse doel. Dus nogmaals kop d´r veur en scoren maar………….

De eerste periode begon met een trek naar de verkeerde kant, maar dat duurde niet lang, wat heen en weer zoals te doen gebruikelijk. Een schot op het goede doel was een leuke binnenkomer geweest, doch mispoes. De kansen vlogen om de oren, doch een straf voor een Panter gaf de gelegenheid voor Danny Kerstholt om samen met David Bartos en Bas Snijder de PP1-0 te scoren na 7.22 minuutjes. Meer kansen en een straf voor GIJS, zelfs bijna een SH-tje. Ook Tom had wel wat werk aan de winkel en redde en nog eens. Het duurde tot 13.50 minuten voor Bas Snijder de 2-0 op het bord liet zetten, assist David Bartos en Jeremy Posthumus. Tom redde weer flink . De lat van het goede doel trof geen doel. Opnieuw een Gijsie straf, maar Tom voorkwam narigheid. Toch wisten de Panters er 2-1 van te maken alvorens de pauze inging.

Haha, in de tweede periode, nauwelijks gezeten op een rood stoeltje, zagen wij na 17 seconden 3-1 geproduceerd door Bas Snijder met behulp van David Bartos. Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter. Nauwelijks bekomen van dit genoegen of Joop Uchtman zette 4-1 op het bord, assisten van Dylan Foks en Danny Kerstholt. Oeps, het kon niet op, 5-1 door Bas Snijder, die geassisteerd werd door Tim Bartels en Chris van der Vossen. Ook Tom mocht even aan de slag, geen schade. Wat onenigheid, wat rollebollen en straf GIJS. Tom redde wel en er waren kansen. De Panters probeerden ook wat, haha Tom stond in de weg. Weer gedoe op het ijs, vette straffen voor GIJS. Een SH poging liep mis, nog een poging bracht niets op, maar daarna was het raak voor de Panters PP 5-2, nou ja gun ze ook wat….. en GIJS was er compleet mee. Jeremy Posthumus maakte samen met Danny Kerstholt en Fenno Mulder 6-2. Weer vallen en opstaan en de keeper der Panters beproefde of zijn hoofd nog wel vast zat. Ja hoor, dat was een meevaller…. Wat kansen en een redding en pauze.

De derde periode begon met straf Panter en even later straf GIJS. Ik fluisterde de Gijsies al in dat SH ook mocht en warempel ze luisterden. Bas Snijder scoorde SH 7-2, assist Tim Bartels. Wat heen en weer en een Gijsie plat op het ijs en tenslotte van het ijs. Na enkele mooie kansen werd het raak 8-2 door Danny Kerstholt, assist Joop Uchtman. Daarna werd het knokkerij en rollebollen en bedenk het maar, dus veel straffen als gevolg aan beide zijden. Alles compleet en Tiuri Bakker maakte 9-2 voor GIJS, hulpjes Renze ten Hoeve en Chris van der Vossen. Danny Kerstholt vond het nog niet genoeg, 10-2, assist Joop Uchtman. Een Panter kreeg een zeer forse straf om de oren, even later GIJS een gewone. Rodney Kuiper scoorde 11-2, samen met Danny Kerstholt en David Bartos. En of het nog niet genoeg was, twee seconden voor het einde, 12-2 door Bas Snijder, assist Danny Kerstholt.

Om te eindigen, excuses voor mijn lange verhaal, ik wist niet van ophouden.

Nou of ze de kop d’r veur hebben gehouden! Aanvankelijk hadden mijn buren en ik het idee dat het wel eens geen makkie kon worden, dus dat viel reuze mee. En de toekomst zal het leren of een goed begin het halve werk is!

 

TSO Fietsen

Website: www.tsofietsen.nl Lees meer...

Doornbos

Website: www.doornbus.nl Lees meer...

Wolthers stalen steigers

Website: www.wolthersstalensteigers.nl Lees meer...

Hettema verhuur

Website: www.hettemaverhuur.nl Lees meer...

Crowd Safety Company

Website: crowdsafetycompany.nl Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10